Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πίτσα Παπαδοπούλου - Βασίλης Λέκκας Λόγος Λαϊκός @Antart


    Σάββατο. 26 Οκτωβρίου

Πίτσα Παπαδοπούλου - Βασίλης Λέκκας live @Antart | Σάββατο. 26 Οκτωβρίου | 23:00


Τα αθάνατα έργα των σπουδαιότερων στιχουργών που με την τέχνη και τεχνική τους σημάδεψαν καταλυτικά το ελληνικό τραγούδι, απ’ την προπολεμική περίοδο μέχρι και τους νεότερους χρόνους. Ο «Λόγος Λαϊκός» βρίσκει στις φωνές και την προσωπικότητα της Πίτσας Παπαδοπούλου και του Βασίλη Λέκκα δύο ερμηνευτές αξιώσεων που μπορούν να εκφράσουν και να κοινωνήσουν, όπως πρέπει και αρμόζει, τα πολύτιμα και παντοτινά μηνύματά του.

Απ’ τον Τσάντα και την Ευτυχία, στο Βίρβο και τον
Κολοκοτρώνη, στο Μητσάκη και τον Πυθαγόρα, στον Λευτέρη Παπαδόπουλο και το Μάνο Ελευθερίου, στον Άκη Πάνου και τον Μανώλη Ρασούλη. Δεν παραλείπονται ελάσσονες με κομβική παρουσία όπως οι Μάνεσης, Μουρκάκος, Γκούτης, Σαμολαδάς, Καγιάντας, Ψυχογιός, Χαψιάδης κ.ά. ενώ παράλληλα φωτίζεται η λαϊκή πλευρά των ποιητών μας: Χριστοδούλου, Λειβαδίτη, Γκάτσου κ.ά.

Ακόμη υπάρχουν αναφορές σε συνθέτες με αξιοπρόσεκτη στιχουργική δραστηριότητα, από τον Τσιτσάνη και τον Καλδάρα έως το Μίκη το Μάνο.

Μια διαφορετική ανάγνωση του λαϊκού μας τραγουδιού με κεντρικό άξονα το «λόγο» και τις ιδιαιτερότητες του.

Η διεύθυνση της πενταμελούς ορχήστρας είναι του σπουδαίου σολίστα του μπουζουκιού Παναγιώτη Στεργίου ο οποίος έχει υπογράψει τραγούδια που ξεχώρισαν καθώς και οργανικές συνθέσεις.

Η επιμέλεια του προγράμματος αλλά και η «ιδέα» της παράστασης είναι του ερευνητή και συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη, ο οποίος ταυτόχρονα έχει και μια «διακριτική» παρουσία ως στιχουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου