Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Β. Τ. Αθηνών Κων.Μανιάτη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η επέτειος του ΟΧΙ του 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό λαό. 
Ιδίως η νέα γενιά μπορεί να αναζητήσει ανεπιφύλακτα τα πρότυπά της ανάμεσα στους αγωνιστές του Αλβανικού μετώπου και της Εθνικής Αντίστασης, ανάμεσα σε εκείνους που δεν δίσταζαν να δώσουν, όποτε χρειάστηκε, ό,τι πιο πολύτιμο διέθεταν, μέχρι και την ίδια τους τη ζωή, για να αντισταθούν στο φασισμό και να διασφαλίσουν την ελευθερία της πατρίδας και την πανανθρώπινη ειρήνη.

Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ συμπίπτει και εφέτος με την παράταση μιας σκληρής δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό, που την έχει προκαλέσει μια πολυδιάστατη οικονομική κρίση. Είναι χρέος όλων μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη της πάλης του λαού μας για τα ύψιστα ανθρώπινα ιδανικά, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο και την προκοπή αυτού του τόπου. Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών με αίσθημα υπερηφάνειας και αισιοδοξίας και με διάθεση περισυλλογής τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που αποτελεί κρίσιμο ορόσημο στη μακραίωνη ιστορική πορεία του Έθνους μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης         Βορείου Τομέα Αθηνών

                                                                                                       Κωνσταντίνος Μανιάτης


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Τηλέφωνα: 213 2100531, 213 2100533, 213 2100534
Fax: 210 6084483
e-mail: ant.bta@patt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου