Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

P.I.G.S. / Σωτηρία (Αμβέρσα Residency)




Το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ ετοιμάζει τη νέα του διεθνή παραγωγή «P.I.G.S. / Σωτηρία» σε Σύλληψη - Σκηνοθεσία Μαρίλλης Μαστραντώνη.


Το ακρωνύμιο «P.I.G.S. (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ)» (Portugal - Ireland - Greece - Spain), που χρησιμοποιείται στις μέρες μας από κύκλους Δυτικών αναλυτών, επενδυτών και σχολιαστών, ως συνοπτικός τρόπος αναφοράς στις οικονομικά ασθενέστερες χώρες της Ευρωζώνης, συνιστά μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού κοινωνιολογικού φαινομένου της επίκλησης αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε κρίσιμες περιόδους, και μάλιστα της πιο επικίνδυνης μορφής του: της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης συνανθρώπων μας μέσα από τη λεκτική βία της «απο-ανθρωποποίησης».


Με πρόσχημα τον όρο, θα επιχειρήσουμε να διατυπώσουμε με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ωριμότητα του πολιτικού μας πολιτισμού, να διερευνήσουμε την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, να αμφισβητήσουμε στερεότυπα του παρελθόντος και να αναρωτηθούμε σχετικά με το μελλοντικό όραμα της Ευρώπης. To Project αναπτύχθηκε μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) σε Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες, και θα κορυφωθεί στην Αθήνα 15-21 Οκτωβρίου 2013 με τα παρακάτω event:

- Παραστάσεις 15-21/10 στο Θέατρο ΡΟΕΣ
- Εικαστική έκθεση 16-29/10 στο Ξενοδοχείο ΠΙΝΔΑΡΟΣ (στα πλαίσια της Μπιενάλε της Αθήνας)
- Φόρουμ 20-21/10 στο Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟΝ

Η ομάδα αναχωρεί για την τελευταία residency στην Αμβέρσα - Βέλγιο, 16-29 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Χώρο Τέχνης ΜΟΝΤΥ (www.monty.be). Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς θα παρουσιαστεί στο κοινό σε δύο παραστάσεις την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 20.30.

Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου