Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ αλληλεγγυης στις καταληψεις και τους αυτοοργανωμενους χωρους στον ΙΣΤΟ Χαϊδάρι

Το καθεστώς προετοιμάζεται για τον χειμώνα που έρχεται, χτυπώντας τα τελευταία προπύργια κοινωνικής αντίστασης, τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Γνωρίζει πόσο επικίνδυνη είναι η αυτό-οργάνωση και η δημιουργία αλληλεγγύης από τα κάτω και δεν θέλει να του χαλάσουν τα σχέδια. Προσπαθεί, με καταστολή και λασπολογία, να συνθλίψει κάθε μορφή οργάνωσης και αντίστασης. όταν αυτή παίρνει μορφή.
Με επίκληση, πότε στο νόμο και πότε στην λογική της εξίσωσης των άκρων, προσπαθεί να μας πείσει πως η ενστικτώδης οργάνωση από τα κάτω και το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο είναι υπό διωγμό.
Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να τρομοκρατήσουν, να απειλήσουν και να υποτάξουν οτιδήποτε εχθρικό στα συμφέροντά τους. Και αυτά τα συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των από κάτω.
Μέσα από νόμους προωθούν την εξαθλίωση της κοινωνίας και προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι καταλήψεις είναι κέντρα ανομίας, εφόσον δεν προωθούν σαν δομές το σύστημά τους.
Εμείς δεν γνωρίζουμε από νόμιμο ή παράνομο.

Εμείς γνωρίζουμε από δίκαιο και άδικο.
Εμείς γνωρίζουμε από αλληλεγγύη και όχι ελεημοσύνη.
Εμείς γνωρίζουμε από συντροφικότητα και όχι από καταναλωτικές σχέσεις.
Αυτό το κατασταλτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι του καθεστώτος έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες με εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων.
Από την βίλλα Αμαλίας, την κατάληψη Σκαραμαγκά, των τριών καταλήψεων της Πάτρας (στέκι Τ.Ε.Ι.-Ν.Γύζη, Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο), την εισβολή κατασταλτικών δυνάμεων στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, τα στέκια του Α.Π.Θ. και του Ε.Μ.Π., την κατάληψη Βάλβειος στο Μεσολόγγι, την κατάληψη Αντιβίωση στα Γιάννενα, το θέατρο Εμπρός και την κατάληψη ορφανοτροφείου στην Θεσσαλονίκη.
Φυσικά από αυτό το όργιο καταστολής δεν λείπει και το παρακράτος με τους φασίστες του, που σαν πειθήνιο εργαλείο της εξουσίας χτυπάει καταλήψεις, όπως το Συνεργείο στην Ηλιούπολη.
Εμείς θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι σε τέτοιους χώρους γιατί κατανοούμε ότι η ανατροπή του καθεστώτος περνάει μέσα από αυτούς. Και τους τρομάζουμε, για αυτό και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα.
Εμείς με την σειρά μας καλούμε την κοινωνία να πάρει τη ζωή στα χέρια της, να καταλάβει και να διαχειριστεί αυτή τους δημόσιους χώρους προς όφελος όλων.
Σας προτρέπουμε να σηκωθείτε από τον καναπέ σας, αυτό το μικρό φρούριο που έχετε φτιάξει στο σπίτι σας (που θα σας το πάρουν αργά ή γρήγορα), και να έρθετε να γνωρίσετε την κατάληψη της γειτονιάς σας.
Να κρίνετε εσείς αυτά που σας λένε οι δυνάστες αν είναι αλήθεια ή όχι.
Να βρείτε τους ομοίους σας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την ζωή και την ελευθερία.

ΔΕΚΑ, ΕΚΑΤΟ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΘΛΙΨΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου