Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Deus Ex Machina - Clerks' Conspiracy (Release Live Show)

Δύο απο τις καλύτερες μπάντες της χώρας μας, παρουσιάζουν τις νέες τους δισκογραφικές δουλειές!

Oι Deus Ex Machina αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα που ισχύει στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή. O οποίος λέει πως λίγοι, ελάχιστοι είναι αυτοί που κατορθώνουν να έχουν αδιάλειπτη συνέχεια μέσα στον χρόνο. Ξεκίνησαν το 1989 και από τότε, με διάφορους τρόπους, δηλώνουν παρόντες. Πάντοτε. 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου full length album τους "Signs", ηχογραφούν το "The sound of liberation"
.

Θα αποφύγουμε κοινοτυπίες για το πόσο "επίκαιρος" μπορεί να είναι ή όχι ο τίτλος, γιατί πολύ απλά νομίζουμε πως δεν βιώσαμε ποτέ την ελευθερία και την χάσαμε τα 3 τελευταία χρόνια. Οι Deus λοιπόν, έγραψαν 10 τραγούδια βασισμένα σε ό,τι περικλείει ο κοινός μας κοινωνικός περίγυρος, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και αυταρχισμού. Ο δίσκος ανοίγει με ένα απόσπασμα από ομιλία του Jello Biafra και κλείνει επίσης με ένα μικρό μέρος από ομιλία του subcomantade Marcos των Zapatistas.


Το "The sound of liberation", θα κυκλοφορήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις εξής μορφές: 300 έγχρωμα LP που θα περιέχουν και CD σε χάρτινο φακελάκι (wallet) με τυπωμένο εξώφυλλο οπισθόφυλλο. 400 μαύρα LP 300 CD.

Συνεργασία των Labyrinth of thoughts & The Lab records που ξεκίνησε με τις επανακυκλοφορίες των Motorpsycho & Signs των Deus και θα συνεχιστεί και με άλλες κυκλοφορίες από την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή σε βινύλιο.

Tracklist: Intro / Wired / Crime / Running / The sound of liberation / Deeper / Working man / Too late / One step back / Rise like the sun / Life is dead / Outro
Hμερομηνία κυκλοφορίας : 15 / 9 / 2013

CLERKS' CONSPIRACY
Mια φορά και έναν καιρό υπήρχε μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που την έλεγαν Ziggy Was. Έπαιζε hardcore, grunge, punk, funk, jazz και όσο πιο πολύ τους άκουγες, τόσα περισσότερα πράγματα ανακάλυπτες γι' αυτούς. Όποιος είχε την τύχη να τους δει live, σίγουρα δεν θα τους έχει ξεχάσει. Με τα δοξάρια πάνω στις χορδές της κιθάρας και το μπάσο να υπερνικά κάθε κλισέ και στεγανό. Διέλυσαν, μάλλον άδοξα, στα τέλη της δεκαετίας του '90 και έκτοτε ο πυρήνας της μπάντας που αποτελούνταν από τον Λάμπρο Σαλτσίδη στο μπάσο και τον Πάνο Ρώση στην κιθάρα και τη φωνή δεν μας απασχόλησε σε επίπεδο δισκογραφίας τουλάχιστον.

'Ωσπου φτάνουμε στις μέρες μας και σχεδόν από το πουθενά ξεπηδάνε οι Clerks' Conspiracy που αποτελούνται από τον Λάμπρο και τον Πάνο καθώς και τους Paolo στην κιθάρα και Πασχάλη στα drums. Πιάνουν το νήμα 15 χρόνια μετά και το τραβάνε προς όλες τις κατευθύνσεις. Γιατί κανένα από τα κομμάτια του δίσκου δεν μοιάζει με το προηγούμενο ή το επόμενο.

Ο κόσμος των Clerks' είναι απίστευτα μεγάλος για να περιγραφεί σε λίγες γραμμές. Aπαιτεί χρόνο και προσοχή. Να τον περπατήσεις και να τον ανακαλύψεις. Όπως κάθε τι άξιο λόγου άλλωστε. 14 μικρές ιστορίες σε στίχους του Πάνου και μουσική των υπολοίπων, που σε πηγαίνουν παντού. Η μπάντα είναι φανερό, πως ασφυκτιά. Σε όρια και κανόνες που δεν έχουν τέλος και αποφασίζει απλώς να τα αγνοήσει. Το κοράκι (αν και υπαλληλικά γραβατωμένο...) πετάει ψηλά, έτσι δεν είναι?

Η Labyrinth of Thoughts κυκλοφορεί σε 400 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου το ομώνυμο album της μπάντας. Τα πρώτα 200, σε λευκό βινύλιο. Mε ειδικό για το βινύλιο mastering. To artwork, το οποίο επίσης σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη βινυλιακή έκδοση, έγινε από τον Blackguard Sermons http://mominetencore.blogspot.gr

Tracklist: No relief / Gravity is an illusion / Cap way / Do remember / € War / Free salvation / Because / TV not / El sistema / In vain / Where / Frauless / Loca lo se / Walk

ΕΙΣΟΔΟΣ 6 EUROS - ΕΝΑΡΞΗ 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου