Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τσίπρας: Οσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα για έναν «αποφασιστικό, ανυποχώρητο, ανένδοτο αγώνα, για να ανατραπούν τα μνημόνια, για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα, όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση το βράδυ της Πέμπτης, στην πλατεία Σπιανάδα.

Τσίπρας: Οσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει

«Τα διλλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρα όσο και αμείλικτα: Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτά τα μνημόνια ή θα σερνόμαστε για χρόνια στη μιζέρια και στην αναξιοπρέπεια. Η θα πάρουμε
τώρα τολμηρές αποφάσεις ή θα ζούμε σε μια χώρα αποικία χρέους, σε μια χώρα που θα στέλνει τα παιδιά της μετανάστες στο εξωτερικό και θα τη διοικούν οι επιθεωρητές της τρόικα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ας επιλέξουμε λοιπόν : Μνημόνια ή δημοκρατία. Μνημόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη. Μνημόνια ή εθνική ανεξαρτησία. Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε για ακόμη μία φορά στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, λέγοντας: «Ας μην τολμήσουν ούτε να το σκεφτούν ο κ. Σαμαράς και η συνιστώσα του, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, ας μην τολμήσουν να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας. Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα.
Τσίπρας: Οσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει

» Δεν θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια.

» Και να έχουν υπόψη τους. Διότι αυτές τις μέρες ορισμένοι παριστάνουν τα κοκόρια, αλλά αποδεδειγμένα πια γνωρίζουν όλοι ότι είναι όρνιθες την κρίσιμη στιγμή και όχι κοκόρια. Δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει με τους αγώνες του και την αντίσταση του στους δρόμους. Ας το γνωρίζουν καλά αυτά τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε πως η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και ο αναπτυξιακός αναπροσανατολισμός κάθε κονδυλίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο.

Με αφορμή την επίσκεψή του, πρωί στη Νότια Κέρκυρα και ειδικά στην περιοχή του Ισσού , η οποία έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο για πώληση, οι αποφάσεις των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα είναι εσαεί πέρα και πάνω από τη κρίση του λαού και της δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους, για τη ζημία στο δημόσιο συμφέρον. Όχι δεν απειλούμε επενδυτές, όπως μας κατηγορεί η κυβέρνηση.Τους επενδυτές απλά τους ενημερώνουμε ότι θα χάσουν αν τζογάρουν στο ξεπούλημα της Ελλάδας.Δεν απειλούμε τους επενδυτές».

Ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται από το πρωί στην Κέρκυρα, περιόδευσε στα χωριά της Λευκίμης, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και άκουσε τα προβλήματα τους, ενώ επισκέφθηκε στην συνέχεια την προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ περιοχή του Ισσού.

Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τους φορείς του νομού.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κέρκυρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από τις άδειες πλατείες των διακοπών του, ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται πλατείες Ταχρίρ στη χώρα μας. Ο Ελληνικός Λαός τον έχει ξεπεράσει προ πολλού».
ΠΗΓΗ: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου