Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

«Στενοχωρημένος και εξοργισμένος ο Μάριος Λιακόπουλος . Είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι είναι αθώος» Μιχάλης Ζαφειρόπουλος



Είναι η υπόθεση που συγκλονίζει τον Δήμο Χαϊδαρίου, τάραξε την κοινή γνώμη πανελλαδικά, και μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι αλλαγές θα φέρει στο δημοτικό σκηνικό του Χαϊδαρίου.
Η υπόθεση του Μάριου Λιακόπουλου είναι γνωστή στο Πανελλήνιο λόγω της δημοσιότητας που πήρε από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας και λόγω της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στην οικονομική διαφθορά .  
Παραπέμπεται για κακούργημα και συγκεκριμένα για εκβίαση και δωροδοκία σε δύο περιπτώσεις..
Ο συνήγορος του προφυλακισμένου πρώην αντιδήμαρχου, κ. Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μίλησε με τον Ανδρέα Τασόπουλο και τον Κυριάκο Δασκαλάκη εκδότες του «ΠΑΛΜΟΥ Δυτικής Αθήνας» και δήλωσε την πεποίθηση του ότι ο Μάριος Λιακόπουλος είναι αθώος. Εξιστορεί την

σειρά των γεγονότων σύμφωνα με την απολογία του και πιστεύει ότι τελικά η αλήθεια θα αποδειχθεί.
Διαβάζοντας την συνέντευξη αποκτάμε μια εικόνα για το πώς θα προσπαθήσει να αποδείξει την αλήθεια η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και κατά πόσο μπορούν να πείσουν την δικαιοσύνη όλα αυτά
.

Διαβάστε:

Πως είναι το ηθικό του πρώην αντιδημάρχου;
Ο κ. Μάριος Λιακόπουλος  είναι στενοχωρημένος και εξοργισμένος με τα ψέματα που έχουν πει αυτοί οι οποίοι τον κατηγορούν και περιμένει από την ανάκριση και την υπερασπιστική μας γραμμή να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε να αποδειχθεί η αλήθεια και φυσικά η αθωότητα του.

Πως χαρακτηρίζετε την μέχρι τώρα στάση της διοίκησης του Δήμου Χαϊδαρίου. Έχει επηρεάσει την υπερασπιστική σας γραμμή σε κάποιο επίπεδο;
Η διοίκηση Μαραβέλια Κάνει το αυτονόητο. Έχει ένα γεγονός το οποίο έχει πάρει αυτή την «στρεβλή» δημοσιότητα! Είναι υποχρεωμένη να περιμένει την κρίση της δικαιοσύνης.
Κρατάει μία στάση η οποία λέει «μέχρι σήμερα ο Μάριος Λιακόπουλος ήταν ένα εξαιρετικό μέλος της παράταξης μας. Έχει αυτή την εμπλοκή. Εμείς δεν έχουμε κάποιο στοιχείο εναντίων του. Παρ’ όλα αυτά οφείλουμε να σεβαστούμε τη λειτουργία της δικαιοσύνης και να αποδεχτούμε στο τέλος τις αποφάσεις της».   Η δική μας υπερασπιστική γραμμή δεν μπορεί να αλλάξει με τέτοια λογική στάση.

Τι έγινε και βρέθηκαν τα χρήματα στην κατοχή του κ. Μάριου Λιακόπουλου;
Όπως έχει πει στα υπομνήματα του και στην απολογία του και τις δύο καντίνες ο κ. Λιακόπουλος  με εισήγησή του τις έχει «σφραγίσει» εδώ και πολύ καιρό.
Αυτοί παραβίασαν τις σφραγίδες και λειτουργούσαν παράνομα. Η αστυνομία κατ’ επανάληψη τους συλλαμβάνει και τους πηγαίνει «αυτόφωρο» και αυτό γίνεται κατ’ εξακολούθηση. (Αυτή η διαδικασία γίνεται σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για καντίνες. Είναι σφραγισμένα και …λειτουργούν. )
Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι αυτοί απεκαλύφθη πως έκλεβαν και ρεύμα από τον Δήμο.
Πέρασε από εκεί οκ.  Λιακόπουλος διότι ο κ. Μαραβίτσας  του αρνήθηκε ότι «κλέβει ρεύμα» από τον δήμο και ισχυρίσθηκε  ότι έχει γεννήτρια.
Στον επιτόπιο έλεγχο φάνηκε ότι δεν υπήρχε γεννήτρια και ότι όντως χρησιμοποιούσαν ρεύμα δημοτικό.
Φεύγοντας από την καντίνα ο κ. Λιακόπουλος, και όντας μέσα στο αυτοκίνητο του, προσπάθησε να δει αν έρχονται αυτοκίνητα από το αντίθετο ρεύμα και εκείνη την στιγμή  το πέταξαν μέσα στο αυτοκίνητο ένα φακελάκι που αν το δει κανείς θα γελάσει. Δεν φαίνονται καν τα χρήματα. Δεν μπορείς να ξέρεις και ούτε να το εντοπίσεις όταν προσπαθείς να οδηγήσεις. Δεν έχουν βρεθεί ίχνη του πρώην αντιδημάρχου.
Φανταστείτε τον κ. Μαραβίτσα σκυφτό έξω από το ανοιχτό παράθυρο του κ. Λιακόπουλου ο οποίος ετοιμαζόταν να φύγει και επί τόπου εμφανίστηκε η Αστυνομία. Έτσι έγινε η σύλληψη. Από το ανοιχτό παράθυρο ένα φακελάκι στο πίσω χαλάκι και μέσα χρήματα χωρίς να τα έχει ακουμπήσει ο κατηγορούμενος.
Ο δε κ. Παρθενόπουλος   κατ’ επανάληψη και στο δημοτικό συμβούλιο και λίγες μέρες πριν στο γραφείο του π. αντιδημάρχου απειλούσε. Όχι μόνο τον κ. Λιακόπουλο, τους πάντες! Γιατί αυτός ήξερε ότι δεν παίρνει με τίποτα άδεια!!!  Όταν άκουσε για την σύλληψη του κ. Λιακόπουλου, εμφανίσθηκε και είπε «ψέματα»  εναντίον του. Ο κ. Παρθενόπουλος δεν θα έπαιρνε ποτέ άδεια. Ήταν σφραγισμένος από τον ίδιο τον Λιακόπουλο και τον εκδικήθηκε!

Γιατί πήγε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος να κάνει έλεγχο στην καντίνα του  κ. Μαραβίτσα την συγκεκριμένη στιγμή για να δει αν έχει γεννήτρια και δεν έστειλε κάποιον υπάλληλο ή την Αστυνομία;
Πήρε ο κ. Μαραβίτσας τον π. Αντιδήμαρχο και του είπε: «Έλα από εδώ τώρα να δεις τη γεννήτρια»!!! Και έτσι παρορμητικά ενεργώντας πήγε να διαπιστώσει την αλήθεια.

 Υπάρχει περίπτωση αποφυλάκισης του;
Βεβαίως και σύντομα!!! Εκκρεμεί μια προσφυγή που έχουμε κάνει, η ανάκριση συνεχίζεται και έχουμε πολύ βάσιμες ελπίδες γι’ αυτό!

Στη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης ο κ. Λιακόπουλος θεωρείται ένοχος . Υπάρχουν βέβαια και άλλες φωνές που βλέπουν και γνωρίζουν τον άνθρωπο Μάριο Λιακόπουλο και πιστεύουν στην αθωότητα του. Πως μπορείτε να κάνετε την πλειοψηφία να αλλάξει γνώμη;

Κοιτάξτε! Εγώ είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι ο Μάριος Λιακόπουλος είναι αθώος! Δεν είναι σε καμία περίπτωση εκβιαστής όπως προσπαθούν να τον παρουσιάσουν οι κατήγοροι. Όποιος τον γνώριζε ως άνθρωπο, μέλος της κοινωνίας και οικογενειάρχη δεν πιστεύει σε τόσο ευτελείς κατηγορίες! Στηρίζει τον άνθρωπο Λιακόπουλο και θα κάνουμε το παν για να μην διαψευστεί να αποδειχθεί η αθωότητα του.
Οι καντίνες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο Χαϊδάρι λειτουργούν νόμιμα, και μία ακόμα καντίνα που είχε σφραγισθεί από τον κ. Λιακόπουλο, ο ιδιοκτήτης δεν την αποσφράγισε και υπάκουσε στο νόμο.
Οι άλλες δύο είχαν παραβιάσει τις σφραγίδες παράνομα! Η Αστυνομία τους συλλάμβανε και τους πήγαινε «αυτόφωρο». Μπορούσε δηλαδή ο π.  Αντιδήμαρχος; ...να σταματήσει την αστυνομία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου