Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών Δήμο Αιγάλεω και ΕΔΔΥΠΠΥ

Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών από τον Δήμο Αιγάλεω και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας
  Συνεχίζοντας τη δράση του προγράμματος δωρεάν μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι  Άγιοι Ανάργυροι», μετά την συμμετοχή του Δήμου Δερβενίου, σειρά είχε ο Δήμος Αιγάλεω να παρέχει επιπλέον δωρεάν μαστογραφίες.


  Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού»  στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.
 Ο Δήμος Αιγάλεω παρείχε την Τετάρτη 31/7 δωρεάν μαστογραφίες σε 12 γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι τόσο με το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι Δήμοι μέλη μας έως τώρα να αξιοποιήσουν αυτά τα προγράμματα για τους δημότες τους, πολύ περισσότερο δε,  με την απήχηση που είχαν στον κόσμο».
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του προγράμματος, τόνισε τη σπουδαιότητα της πρόληψης έναντι της θεραπείας και δήλωσε ότι στόχος της Διοίκησης είναι ο Δήμος Αιγάλεω να συμμετέχει σε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό τους δημότες του στην προάσπιση της Υγείας τους.

 Το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα αναμονής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα Δημοτικά Ιατρεία, τηλ.2105319740.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου