Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Tουλάχιστον 38 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στη νότια Ιταλία

Ρώμη, Ιταλία
Φωτεινοί σηματοδότες κοντά στο Avellino, έξω από Νάπολη, προειδοποιούσαν για επιβράδυνση της κυκλοφορίας μπροστά σε μια λωρίδα του A116 αυτοκινητόδρομο, μια μεγάλης διέλευσης λωρίδα στην εθνική οδό στη νότια Ιταλία, παρ’ όλα αυτά η συντριβή δεν απετράπη. Αυτό δήλωσαν αστυνομικοί στο μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο νωρίς τη Δευτέρα. Είπαν ότι ο οδηγός του λεωφορείου, για λόγους που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, φαίνεται να είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματός του.



Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, όταν οδηγός λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε αρκετά οχήματα και έπεσε σε χαράδρα από ύψος περίπου 30 μέτρων.


Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Αβελίνο της νότιας Ιταλίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια κάνουν λόγο για πρόβλημα στα φρένα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, έντεκα άτομα τραυματίστηκαν, αρκετά από τα οποία σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρία παιδιά, με δύο να έχουν τραυματιστεί σοβαρά σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο.

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι και ο οδηγός. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες και από τα οχήματα που χτύπησε το λεωφορείο αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και πριν πέσει στη χαράδρα.

Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 50 άτομα. Επέστρεφε στην Νάπολη, η οποία βρίσκεται δυτικά του Αβελίνο, και φαίνεται πως αρκετοί από τους επιβαίνοντες ήταν προσκυνητές για τοπική γιορτή.

Το σημείο του δυστυχήματος είναι δυσπρόσιτο, δυσκολεύοντας σημαντικά το έργο των σωστικών συνεργείων.
ΠΗΓΗ - ΦΩΤΟ: http://www.kentucky.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου