Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η περίπτωση του Αντιδημάρχου Χαϊδαρίου είναι η κορυφή του παγόβουνου;

  • Αν και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι λίγες οι φωνές που λένε ότι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου γιατί πολλά ακούγονται περί διαφθοράς και χρηματισμών στον ευρύτερο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά είναι δύσκολο να αποδειχθούν και να δημοσιοποιηθούν.
  •      Η περίπτωση του Αντιδημάρχου Χαϊδαρίου είναι ενδεικτική. 45 ετών, καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος. Σύμφωνα με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν επέλεξε να εκβιάσει και να χρηματίζεται.
  •    Η πιθανότητα να σπεύσουν και άλλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να δηλώσουν ότι ήταν θύματα εκβιασμού του αντιδημάρχου ή άλλων ατόμων που έχουν σχέση με την διοίκηση ή την εξουσία δεν είναι απόμακρη.
  •  Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, πριν από μερικές ημέρες είχε εκβιάσει πολύτεκνο -με τέσσερα παιδιά- ο οποίος διατηρεί καντίνα επί της Ιεράς Οδού.
  •   Η πιθανότητα ο ίδιος ο αντιδήμαρχος να «δώσει» στην αστυνομία, κάτω από το βάρος ψυχολογικής πίεσης, πιθανούς συνεργάτες του  οι οποίοι ενδεχόμενα να έπαιρναν μερίδιο από τις δωροδοκίες και τους εκβιασμούς υπάρχει και αυτή.

  • Υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλους δήμους; Φαίνεται δύσκολο αυτή η υπόθεση να αποτελέσει χιονοστιβάδα και να φέρει στην επιφάνεια αντίστοιχες υποθέσεις. Η πιθανότητα είναι απόμακρη αλλά υπάρχει. 
  •   Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με την Τοπική αυτοδιοίκηση τονίζουν ότι πλήττεται το κύρος της. Πρόσφατα έρευνα έδειξε πως οι Δήμοι της χώρας βρίσκονται στην πρώτη θέση των αντιπροσωπευτικών πολιτικών θεσμών, τόσο ως προς την αντιλαμβανόμενη σημασία που έχουν για τους πολίτες, όσο και ως προς την αντιλαμβανόμενη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή η εμπιστοσύνη κινδυνεύει να χαθεί.
  •  Όλοι θέλουν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, να σπάσει το απόστημα διότι σύντομα έρχονται οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν θέλουν να υπάρχουν υπόνοιες για άλλα σκάνδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου