Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αρμονία των εικόνων 4 έως 31 Αυγούστου 2013


Μετά την παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής «Αρμονία των εικόνων» του Μιχάλη Μακρουλάκη στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη, μέρος της έκθεσης μεταφέρεται για να παρουσιαστεί στη γενέτειρα του ζωγράφου, τη Σύρο.

Η έκθεση φιλοξενείται στην Έπαυλη Τσιροπινά από τις 4 έως 31 Αυγούστου 2013 και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα της εξελικτικής πορείας του ζωγράφου από το 1956 έως το 2013.

Έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, φιλοτεχνημένα στην
Αθήνα, τη γενέτειρά του τη Σύρο, αλλά και την Τεχεράνη όπου έζησε ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του, φανερώνουν την αμετακίνητη θέση του Μιχάλη Μακρουλάκη απέναντι στη γαλήνια ενατένιση της ζωής και του έρωτα.

Πρόκειται για έργα που εκπέμπουν το ελληνικό φως, έτσι όπως το απαθανατίζει ο Μιχάλης Μακρουλάκης στα τοπία του από νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα των Κυκλάδων, αλλά και στις νεκρές φύσεις του, στα πορτρέτα του, στα γυμνά ή στις εικόνες της καθημερινότητας, που αποκαλύπτουν αυτή την ίδια την ομορφιά της ζωής. Κι ακόμα ζώα, φυτά και φρούτα που συνθέτουν τη ζωγραφική κοσμογραφία του Μιχάλη Μακρουλάκη.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία Σύρος
Τηλ: 2281361418

Καθημερινά: 18.00-20.30

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου