Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Αιγάλεω άνοιξε τις πόρτες του


Δήμος Αιγάλεω
Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες»
Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού


Στις 18 Μαϊου το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Αιγάλεω άνοιξε τις πόρτες του από το πρωί μέχρι το βράδυ για το κοινό για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου ήταν πολύ πλούσιο και όσοι παρευρέθηκαν σίγουρα θα θυμούνται αυτήν την ημέρα για καιρό.

    Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου από τον κ. Γιάννη Κουτούλια και την κα Αθηνά Δασκαλάκη.
Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα από τις μουσειοπαιδαγωγούς Αλεξάνδρα Μαραβέλια, Κωνσταντίνα Κανάκη και Κατερίνα Παπαθανασίου. Τα παιδιά έπαιξαν, ζωγράφισαν, κέντησαν και ζύμωσαν ψωμί.
    Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Νίνα Τσιναρίδου, η γραμματέας κ. Έλλη Λαλέτσογλου, η κ. Μυρσίνη Σακκά, η κ. Ντίνα Καλλιοντζή, η συγγραφέας Μαρία Βαμβακοπούλου και ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς που ήταν και η έκπληξη, μας αφηγήθηκαν παραμύθια και άλλες ιστορίες από τη Μικρά Ασία.
Το χορευτικό του Συλλόγου χόρεψε μικρασιάτικους χορούς ενώ η χορωδία του Συλλόγου μαζί με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω με μαέστρο τον κ. Σκαρλάτο μας ταξίδεψαν σε μικρασιάτικους σκοπούς. Η Φιλαρμονική συνόδεψε στο τραγούδι την τραγουδίστρια Ρένα Στρούλιου σε τραγούδια από την Μικρά Ασία που το κοινό δεν σταμάτησε να χειροκροτεί μέχρι το τέλος.
   Το κοινό που πέρασε τις πόρτες του Μουσείου ξεπέρασε τα εξακόσια άτομα. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Λάμπρου, η δημοτική σύμβουλος κα Γιάννα Χριστόγλου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ιωάννα Πανταλάκη-Ανδριανοπούλου, η Πρόεδρος του Δ.Η.Κ.Ε. Α. Β. Αγίας Βαρβάρας Άννα Γούναρη, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού του Δήμου Αγ.Βαρβάρας κα Μαρία Γκόβα, ο εντεταλμένος σύμβουλος  του Δήμου Αιγάλεω κ. Χάρης Ξεζωνάκης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αιγάλεω, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Περάματος κ. Βοριαζίδης Τάκης, ο κ. Δημήτρης Παντελέρης του δικτύου mikrasiatis.gr,  το Α΄ και το ΣΤ’ ΚΑΠΗ Αιγάλεω, πολλοί μαθητές από τα δημοτικά μας σχολεία και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου