Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Athens World Music Festival Athens World Music Festival 15 – 19 Ιουλίου 2013

P.I.I.G.S.
Athens World Music Festival
powered by Kosmos 93.6 fm
Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία
15 – 19 Ιουλίου 2013

Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνει το «Athens World Music Festival». Φέτος, με τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο “P.I.I.G.S.” παρουσιάζουν τον εξαιρετικό μουσικό πλούτο των 5 ευρωπαϊκών χωρών που στιγματίστηκαν τα τελευταία χρόνια για το δημοσιονομικό τους χρέος (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία).


Τα “P.I.I.G.S.” θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν πως ο πολιτισμός και η μουσική τους είναι ένας σημαντικός πυλώνας τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Οι φετινές συμμετοχές: Πορτογαλία (Andre Maia Band, Cristina Branco), Ιταλία (Encardia, Nuova Compagnia di Canto Popolare), Ιρλανδία (Realta, Altan), Ελλάδα (Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης “Greekadelia”, Μαριώ), Ισπανία (Xarnege, Lenacay).

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάριος Στρόφαλης

Ώρα έναρξης: 21.00
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι


Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»,
Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το Athens World Music Festival πλαισιώνεται από σεμινάρια και forum στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με την επίδειξη ενός εισιτηρίου του φεστιβάλ.

• Τρίτη 16 Ιουλίου
«Το βιολί και οι αποχρώσεις του σε Ευρωπαϊκές παραδοσιακές μουσικές»
Εισηγητής: Kυριάκος Γκουβέντας (διεθνώς αναγνωρισμένος σολίστ του βιολιού). Ο βασιλιάς των οργάνων πρωτοστατεί στις μουσικές του κόσμου και ιδιαίτερα στις φολκ μουσικές όλης της Ευρώπης όπου η ποικιλία των αποχρώσεών του είναι εντυπωσιακή.

• Τετάρτη 17 Ιουλίου
“Pizzica pizzica - ρυθμός, χορός και θεραπεία”
Εισηγητές : Eνκαρδία (μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές του Ελληνικού γκρουπ που έχει επικεντρωθεί στις μουσικές της κάτω Ιταλίας)
Η αρχέγονη σχέση του χορού pizzica pizzica με την θεραπεία από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης με ταυτόχρονη αναφορά στις χορευτικές φόρμες του σήμερα.

• Πέμπτη 18 Ιουλίου
Forum με θέμα: «O μουσικός πλούτος του Ευρωπαϊκού νότου και η συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωπαϊκης Κοινωνικής Συνοχής»

Εισηγητές: Μάριος Στρόφαλης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens World Music Festival), Πάνος Χρυσοστόμου (Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Κόσμος 93.6), Andre Maia (Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής).

κτίριο ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Ώρα διεξαγωγής forum και σεμιναρίων: 13.00-14.00
Που:     Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Πότε:     15 - 19 Ιουλίου
Εισιτήρια:     10€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου