Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Βασίλης Τσαμπρόπουλος - Νεκταρία Καραντζή Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013


Δύο αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, με διαφορετικές μουσικές διαδρομές, συμπράττουν σε μια ξεχωριστή συνεργασία που επιχειρεί να συνδυάσει τη Δύση με την Ανατολή.
Ο διεθνούς φήμης έλληνας πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος, από τους κορυφαίους ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή, μια ιδιαίτερη περίπτωση ψάλτριας, που κινείται με άνεση στις βυζαντινές κλίμακες, έχοντας όμως ένα σπάνιο ηχόχρωμα που ισορροπεί μεταξύ του δυτικού κόσμου και των ήχων της Ανατολής.
Με πυρήνα το δίδυμο πιάνο-φωνή, οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εναρμονισμένο στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη λιτή βυζαντινή μουσική έκφραση.


Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, βυζαντινοί ύμνοι συνδυάζονται με συνθέσεις που εμπνεύστηκε ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος από τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, επιδιώκοντας να αναδείξουν το κατανυκτικό και προσευχητικό κλίμα των ημερών.
Η Δύση θα συναντήσει την Ανατολή ξεδιπλώνοντας η καθεμιά, τους δικούς της μουσικούς θησαυρούς, προάγοντας έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής, στην πιο επίκαιρη συναυλία των ημερών…

Αφήγηση: Πέτρος Πετράκης.

Διοργάνωση: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αποστολή Σελίδας Εκτύπωση Σελίδας

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ 210 7282333
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ 210 7282367
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Χώρος:
Αίθουσα
Δημήτρης Μητρόπουλος

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:
29 Απριλίου 2013/20:30

Προπώληση από:
11 Απριλίου 2013

Τιμές:
Φοιτητικά: € 6
Ζώνη Β: € 15
Ζώνη Α: € 25 Αγορά Εισιτηρίων Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου