Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

2,5 τόνοι με τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στον αγώνα ALL STAR μπάσκετ του Δήμου Χαϊδαρίου



 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας «ALL STAR» μπάσκετ που διοργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου με σκοπό να συγκεντρώσει τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τη στήριξη 600 οικογενειών με άπορους και άνεργους γονείς.
Περισσότεροι από 2,5 τόνοι με τρόφιμα συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα που έγινε την Τετάρτη 24 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο του Δάσους Χαϊδαρίου «Χρήστος Αγγουράκης».
Βετεράνοι αθλητές μπάσκετ της Εθνικής Ομάδας και πολιτικοί από την Ομάδα της Βουλής ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας, έδωσαν το παρόν, διασκέδασαν τον κόσμο με εντυπωσιακά καρφώματα, αλλά προσέφεραν και οι ίδιοι τρόφιμα για τους συμπολίτες μας.
Ήταν μία μεγάλη γιορτή, μία προσφορά του
αθλητισμού στην κοινωνία αποδεικνύοντας σε όλους ότι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να δείξουμε σε όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα από την οικονομική κρίση και την ανεργία ότι δεν είναι μόνες τους και ότι υπάρχουν κοινωνικές δομές που με συντονισμένες προσπάθειες είναι δίπλα τους.
Το κλειστό γυμναστήριο στο Δάσος Χαϊδαρίου ήταν κατάμεστο από γονείς και παιδιά που παίρνουν μέρος στο «1ο Τουρνουά Αγάπης και Αλληλεγγύης» για μαθητές Δημοτικών σχολείων. Οι μαθητές των σχολικών ομάδων είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και το ταλέντο τους σε αγώνες που έγιναν ανάμεσα στα Σχολεία, να διαγωνιστούν σε ελεύθερες βολές, να παίξουν παιχνίδια, να διασκεδάσουν και να κερδίσουν δώρα και αναμνηστικά που έστειλαν οι ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Κορυφαία ονόματα του μπάσκετ, όπως οι Ντικούδης, Οικονόμου, Πρέλεβιτς, Κορωνιός,
Κορωναίος, Τζαλαλής, Θ. Σκουρτόπουλος, Α. Σκουρτόπουλος, Τόλιας, Τσέκος, Χρ. Χριστοδούλου, Κασουρίδης, Γεωργιάδης, Παλαιολόγος, Παπαδάκης, Χατζηλίας, πολιτικοί όπως Ιωαννίδης, Καραγκούνης, Μητσοτάκης, Κεφαλογιάννης, Ορφανός, Δήμας, Σενετάκης, Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος, οι τραγουδιστές Χρήστος Χολίδης και Χρήστος Μενιδιάτης, ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης και ο πρόεδρος του ΟΣΚ, Ηρακλής Δρούλιας, αναμετρήθηκαν στο παρκέ σε έναν αγώνα που έληξε… ισόπαλος με 76-76. Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Δουβής και Μαγκλογιάννης.
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Δημήτρης Μαραβέλιας μιλώντας για την εκδήλωση είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε μέσα από αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα να συγκεντρώσουμε τρόφιμα. Η ανταπόκριση των δημοτών ήταν συγκινητική και απέδειξε ότι σε πείσμα των καιρών η έννοια της Αλληλεγγύης είναι βαθιά χαραγμένη μέσα στον Έλληνα. Θέλω να ευχαριστήσω του βετεράνους τους μπάσκετ και τους πολιτικούς που συμμετείχαν τόσο στον αγώνα, αλλά προσέφεραν και οι ίδιοι τρόφιμα στηρίζοντας το Κοινωνικό Έργο που κάνει ο Δήμος Χαϊδαρίου».
Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Προστασίας και Αλληλεγγύης, κα Ελευθερία Τοκατλίδη που οργάνωσε τη δράση τόνισε: «Η Κοινωνική Υπηρεσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρεθεί κοντά στους δημότες που αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες σε είδη διατροφής. Όμως για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση των πολιτών. Τέτοιες δράσεις, όπως ο αγώνας ALL STAR και το Τουρνουά για τους μαθητές των σχολείων έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ακόμα και από τις μικρές ηλικίες περνώντας σε όλους αξίες όπως ο Εθελοντισμός και η Κοινωνική Προσφορά. Ο αγώνας μας για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, είναι καθημερινός. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος, οι καλαθοσφαιριστές Βαγγέλης Μάντζαρης του Ολυμπιακού και Χρήστος Μαυροειδής, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο Γιάννης Αθανασούλας, οι ομάδες μπάσκετ κοριτσιών «Δάφνη» και βόλεϊ κοριτσιών «Θρίαμβος» που ανέβηκαν κατηγορίες, ο αθλητής του στίβου, Παναγιώτης Ανδρεάδης, η Σοφία Παππά της ενόργανης, η Άννα Αρκαδιανού και η Αγγελική Κόκκοτα στο τένις που διακρίθηκαν σε πανελλήνια πρωταθλήματα και ανήκουν σε συλλόγους του Χαϊδαρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου