Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Ο GEA-Grammo, Ερατώ, Απόλλων εκπροσωπώντας τους μουσικούς, τραγουδιστές και παραγωγούς της Ελλάδας και του κόσμου, αποφάσισε να στηρίξει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, που αντιμετωπίζει από τις αρχές της σχολικής χρονιάς σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Οι άνθρωποι του GEA-Grammo, Ερατώ, Απόλλων, ευαισθητοποιημένοι από τα ρεπορτάζ σχετικά με τα προβλήματα ελλείψεων στα μουσικά σχολεία της Ελλάδας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επικοινωνία με αυτά και να διερευνήσουν τη δυνατότητα επικείμενης προσφοράς για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Κατόπιν αυτού, ο GEA
ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιωαννίνων, κου Ιωάννη Γιώσα, έλαβε γνώση των αναγκών του σχολείου και αποφάσισε να προχωρήσει στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού φορέα. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 26 Μαρτίου, εκπρόσωπος του GEA, η κα Αλκμήνη Θάνου, παρευρέθηκε στους χώρους του μουσικού σχολείου για να παραδώσει αυτοπροσώπως τα τρία μουσικά όργανα, έναν ταμπουρά, ένα φλάουτο και ένα μπουζούκι. Οι μαθητές με τη βοήθεια των καθηγητών του σχολείου είχαν ετοιμάσει μία θερμή υποδοχή με τραγούδια έντεχνης, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής για την παραλαβή των μουσικών οργάνων.

H Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του GEA, κα Δήμητρα Γαλάνη δήλωσε ότι:

"Η προσφορά που έκανε ο GEA, ένας οργανισμός που αποτελείται από μουσικούς, τραγουδιστές και παραγωγούς, προς το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, δεν είναι απλά μία κίνηση καλής θέλησης, ούτε μία βοήθεια. Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να είμαστε δίπλα στους μελλοντικούς μουσικούς, να τους ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε όπως μπορούμε την άρτια εκπαίδευσή τους. Άλλωστε μία μέρα, ίσως κάποιος από εμάς να έχει την χαρά να συνεργαστεί με έναν νέο και ταλαντούχο απόφοιτο των σχολείων αυτών".

Ο Γενικός Διευθυντής του GEA, κος Δημήτρης Γιαρμενίτης, ανέφερε σχετικά με τη δωρεά:

“Τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας είναι οι κιβωτοί της ελληνικής μουσικής παράδοσης και η πρώτη γνωριμία με την παγκόσμια μουσική παιδεία. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανάμεσα στους μαθητές, που ήδη έχουν ξεχωρίσει με το ταλέντο τους, βρίσκεται και η επόμενη γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών. Ως οργανισμός που εκπροσωπεί τα συγγενικά δικαιώματα των μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών βρίσκουμε αν μη τί άλλο υποχρέωσή μας να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στο έργο αυτών των εκπαιδευτηρίων.”










Λίγα λόγια για τον οργανισμό

Ο GEA είναι ο ενιαίος αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός συλλογικής διαχείρισης και είσπραξης των συγγενικών δικαιωμάτων των μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών. Ονομάζεται GEA, από το ακρώνυμο των τριών οργανισμών-μελών του, Grammo (για τους παραγωγούς-διασκογραφικές εταιρείες), Ερατώ (για τους τραγουδιστές) και Απόλλων (για τους μουσικούς).  Ο GEA ιδρύθηκε και αναπτύσσεται με γνώμονα την προστασία και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών του, την κοινωνική προβολή του έργου του και την ενημέρωση του κοινού για τα συγγενικά δικαιώματα.

Οι άνθρωποι του GEA
Το διοικητικό συμβούλιο του GEA απαρτίζεται από ανθρώπους που η ζωή τους είναι η μουσική. Καλλιτέχνες τραγουδιστές, μουσικοί, παραγωγοί, ικανά στελέχη με πολυετή πείρα στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας και με καθημερινή επαφή με τα πραγματικά προβλήματα του χώρου.
Μαργαρίτα Μάτσα: Πρόεδρος
Δήμητρα Γαλάνη: Αντιπρόεδρος
Ελένη Φωσκόλου: Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γεωργούντζος: Ταμίας
Γενικός διευθυντής του GEA διορίστηκε από το 2011 ο κος Δημήτρης Γιαρμενίτης.
Περισσότερες πληροφορίες για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, GEA: www.geamusic.gr

Λίγα λόγια για το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, ιδρύθηκε το 1989, είναι από τα πρώτα μουσικά σχολεία της Ελλάδας και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες (Γυμνασίου - Λυκείου) που έχουν κλίση και ταλέντο στη μουσική, χωρίς απαραίτητα να διαθέτουν μουσικές σπουδές.

Σκοπός της ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων -όπως και των υπολοίπων Μουσικών Σχολείων της Ελλάδας- είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της Μουσικής Παιδείας παράλληλα με την απόκτηση γενικής μόρφωσης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διδασκαλία μουσικών μαθημάτων παράλληλα με τα γενικά μαθήματα καθώς και τη συμμετοχή των μαθητών σε μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στο μουσικό σχολείο Ιωαννίνων διδάσκονται όργανα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, όπως κανονάκι, μπουζούκι, ταμπουράς και κλασσικής μουσικής, όπως πιάνο, βιολί, φλάουτο κλπ.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων: http://gym-mous-ioann.ioa.sch.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου