Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του 4ου Λυκείου Αιγάλεω


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του 4ου Λυκείου Αιγάλεω και κατά τη διαδικασία διοικητικής παράδοσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας,ο αντιδήμαρχος κ. Σκλαβούνος Λάμπρος, ο Λυκειάρχης κ. Λαμπρόπουλος Γιώργος, ο δ/ντης κατασκευών του ΟΣΚ κ. Ζώταλης Ηρακλής ο ανάδοχος του έργου κ. Κοκκίνης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΣΚ.
Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος από τους παρευρισκόμενους μιας που με την πρώτη ματιά εύκολα διαπιστώνει κανείς τόσο το σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του όσο και την λειτουργικότητά του στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Το διδακτήριο αποτελείται από 2 στατικώς ανεξάρτητα κτίρια , που περιλαμβάνουν 2 κλιμακοστάσια , έναν ανελκυστήρα και αναπτύσσεται σε ισόγειο, 2 ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους και χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων.  Το ισόγειο περιλαμβάνει τις
εισόδους του διδακτηρίου , την βιβλιοθήκη, εργαστήριο , την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα γραφεία των καθηγητών και τα w.c.
Ο Α' όροφος περιλαμβάνει 3 αίθουσες διδασκαλίας , 3 εργαστήρια το γραφείο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και βοηθητικούς χώρους.
Ο Β' όροφος περιλαμβάνει 9 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και κάποιους βοηθητικούς χώρους.
«Αισθάνομαι τυχερός που είμαι διευθυντής σ΄αυτό το σχολείο» σχολίασε ο Λυκειάρχης  κ. Λαμπρόπουλος.
Ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΚ σχολίασε ότι ένα έργο που τόσα χρόνια ήταν υπό κατασκευή είναι πλέον γεγονός, ενώ πρόσθεσε ότι σε λίγο καιρό η νεολαία του Αιγάλεω θα μπορεί να ευχαριστηθεί ένα στολίδι για την παιδεία.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω δήλωσε ότι «Η παράδοση στη σχολική κοινότητα ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, όπως είναι αυτό που φτιάχτηκε για να στεγάσει τους μαθητές και τους καθηγητές του 4ου Λυκείου Αιγάλεω, και ειδικά σήμερα, εν τω μέσω δύσκολων καιρών όπως είναι αυτοί που διάγουμε, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι παρά τις δυσκολίες με προσπάθεια και συνεργασία μπορούμε να δημιουργούμε σημαντικά έργα, να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής και να ενισχύουμε την ανάπτυξη στην περιοχή μας και στον τόπο μας.
Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τον ΟΣΚ, προσωπικά τον Δ/ντα σύμβουλο του ΟΣΚ  κ.Η.Δρούλια και τους συνεργάτες του καταρχάς για την δημιουργία ενός τέτοιου έργου υποδομής στο Δήμο μας αλλά και για την αγαστή συνεργασία που είχαμε καθ’όλο το διάστημα της ανέγερσης του 4ου Λυκείου, η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον και θα αποφέρει κι άλλους καρπούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου