Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Άλλη μια ώρα Κατερίνα Μακαβού ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΚΑΒΟΥ


“Άλλη μια ώρα”
Η τραγουδοποιός Κατερίνα Μακαβού μας συστήθηκε δισκογραφικά στα τέλη του 2008 με το άλμπουμ “Μικρά Μυστικά”.

Ωστόσο το κοινό τη γνώρισε μέσα από τις συνεργασίες της με πολλούς συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων κ.α. Τελευταίος σταθμός ήταν η πολύ σημαντική συνεργασία της με τον Διονύση Σαββόπουλο στο Ηρώδειο, στο εξαιρετικό αφιέρωμα για τον Μάνο Χατζιδάκι.
Τώρα η Κατερίνα Μακαβού, μας παρουσιάζει την δεύτερη προσωπική της δουλειά με τίτλο “ Άλλη μια ώρα”.
Ο δίσκος περιλαμβάνει εφτά τραγούδια και δύο ορχηστρικές συνθέσεις. Εκτός από τις δικές της δημιουργίες “Το καράβι που φεύγει”, “Άλλη μια ώρα” και το “Πόσα παράπονα”, στο δίσκο συναντάμε τον Οδυσσέα Ιωάννου, να συμπράττει στιχουργικά στο “Πόσα παράπονα”, τον Θανάση Dzingovic στίχους και μουσική στον “Τρελό” και στο “Ψυχή δεν έχει”, τον Δημήτρη Δημητρακόπουλο στο “Περί έρωτος” και τον Κίμωνα Χαραλάμπους στο “Νερό”.


Δίσκος ταξιδιάρικος, μελαγχολικός και απόλυτα ειλικρινής. Ενορχηστρώσεις προσεγμένες, υπέροχα δεμένες με την ζεστή και καθαρή ερμηνεία της φωνής.
Η Κατερίνα Μακαβού, με μια ήρεμη δύναμη και απλότητα, καταφέρνει να περάσει την πιο ρετρό διάθεσή της με έναν πολύ μοντέρνο ηχητικά τρόπο, πάντα σε συνεργασία με τον εξαιρετικό συνεργάτη της, κιθαρίστα και ενορχηστρωτή Θανάση Dzingovic  μόνιμο μέλος των B Movies.

 Μακαβού Κατερίνα Βιογραφικό και Δισκογραφία
Η Κατερίνα Μακαβού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος  Jazz Φωνητικής του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (Σ.Ω.Θ.).Πιο συγκεκριμένα ολοκλήρωσε των κύκλο σπουδών Jazz Harmony και  Jazz Vocals ( Τεχνική, Ρεπερτόριο).
Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Αμερικανίδα  Soprano Heather Heliger, αλλά και μαθήματα ορθοφωνίας και σκηνικής παρουσίας με την σκηνοθέτιδα και καθηγήτρια του τμήματος  Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – Θράκης, Σοφία Καρακάτζα.  Τέλος έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων Θεατρικής Παιδείας και Κινησιολογίας με τον Ισπανό σκηνογράφο Alfonso Calderon Morcilo.
Παράλληλα με τις σπουδές της  ξεκίνησε  να εμφανίζεται σε διάφορα μαγαζιά και μουσικές σκηνές  της  Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Ως ερμηνεύτρια κάνει την πρώτη της μεγάλη συνεργασία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων το 2002, όπου και ξεκινά το  ταξίδι της στον χώρο της μουσικής επαγγελματικά. Μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς ακόμη σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μάριος Τόκας, Γιώργος Καζαντζής κ.α.
mousikorama-makavou-002Έχει επίσης συμμετάσχει σε 3 δισκογραφικές δουλειές και πιο συγκεκριμένα με τους Super Stereo στο άλμπουμ “Σούπερ Γκόμενα” το 2008, Harry Electron στο  άλμπουμ “Black Tower” το 2010, και Αντώνη  Σουσάμογλου στο άλμπουμ “One night Stand” το 2011.
Η Κατερίνα εκτός από τις φωνητικές της δυνατότητες, συνθέτει η ίδια, σε δικό της στίχο, και πάντα σε απόλυτη συνεργασία με τους εξαιρετικούς μουσικούς που την πλαισιώνουν.
Δισκογραφικά έχει 2 προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της.
Τον Νοέμβρη του 2010 κυκλοφόρησε από την Legend (Virus Music), το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο «Μικρά Μυστικά», στον οποίο υπογράφει τους στίχους και την μουσική σε 9 από τα 11 τραγούδια του δίσκου, πλην 2 τα οποία φέρουν την υπογραφή του Θανάση Dzingovic.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή και ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Αλλη Μια Ωρα”, στον οποίο εκτός από δικές της δημιουργίες, συνεργάζεται στιχουργικά και μουσικά με τους Οδυσσέα Ιωάννου, Θανάση Dzingovic, Δημήτρη Δημητρακόπουλο και Κίμωνα Χαραλάμπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου