Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

A. ΜΕΛΗΣ @ nlpradio "Τραγουδώ τραγούδια που έχουν και δικές μου αλήθειες"






Μέσα σε μια εκ βαθέων συνέντευξη ο Απόστολος Μελής μας συστήνεται ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος. Μας μιλάει για την μουσική του παιδεία, την πορεία του ώς καλλιτέχνη και για το νέο του single που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες "Δεν έχει σήμα στο φεγγάρι". Μιλάει για τα καλλιτεχνικά του όνειρα τις συνεργασίες του μέχρι σήμερα και μας λέει ότι θα τον βρούμε αυτό τον καιρό κάθε Παρασκευή και Σάββατο  στο Θησείο στο  ‘’Αμπιμπάγιο’’παρέα με 3 καλλιτέχνες και κάθε Κυριακή απόγευμα στο Καφωδείο (Μπουρνάζι) αποδίδοντας τραγούδια διαχρονικά από τη δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα.   
 
nlpradio:    Καλησπέρα Απόστολε, τι κάνεις; Καλώς όρισες στο "NLPradio"! "Δεν έχει σήμα στο φεγγάρι", είναι ο τίτλος του νέου σου single που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και ήδη ακούγεται σε πολλά ραδιόφωνα της Eλλάδος και Κύπρου. Πες μας μερικά λόγια γι' αυτό... Είναι ένα βιωματικό τραγούδι;

A. ΜΕΛΗΣ: Καλησπέρα σας!! Είμαι πολύ καλά. Καλώς σας βρίσκω! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία του τραγουδιού που μέσα σε ένα μήνα έχει κάνει αξιοσημείωτη άνοδο. Το τραγούδι το έχει γράψει ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος(μουσική) και στίχους ο Παναγιώτης Μανδηλάρης με το Νίκο Τσιορβά. Ναι νιώθω πως μ’εκφράζει το τραγούδι αυτό!

 

nlpradio:   Πρόκειται να κυκλοφορήσει μόνο σε ψηφιακή μορφή. Τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Πιστεύεις ότι η δισκογραφία έχει πεθάνει στην Ελλάδα;

A. ΜΕΛΗΣ: Δυστυχώς το cd δεν υπάρχει στην Ελλάδα πια. Έχουν κλείσει τα περισσότερα καταστήματα ήχου. Θα’θελα πολύ να κάνω μια ολοκληρωμένη δουλειά αλλά οι συνθήκες δε μου το επιτρέπουν. Ιδέες και τραγούδια υπάρχουν. Άνθρωποι να τα υποστηρίξουν δεν υπάρχουν.

nlpradio: Είσαι στο χώρο της μουσικής αρκετά χρόνια τώρα... Σε γνωρίσαμε το 2008 μέσα από το δίσκο "Ταξίδια της καρδιάς". Ωστόσο ασχολείσαι από πολύ νωρίτερα. Διάβαζα ότι έχεις σπουδάσει εκτός από κλασσικό, σύγχρονο και βυζαντινό τραγούδι. Κατά πόσο αυτό έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του γούστου και του μουσικού σου στυλ;

A. ΜΕΛΗΣ: Ρόλο έπαιξε η μουσική μου παιδεία και τα βιώματα παρά οι σπουδές. Το καλύτερο σχολείο ήταν τα πατάρια που ωρίμασα, οι πρώτες μου επαφές με το λαϊκό τραγούδι δίπλα στον πατέρα μου, τα cd με τις ροκ επιλογές που μελέτησα. Οι σπουδές βελτίωσαν την τεχνική μου, τις αναπνοές και τις αντοχές μου. Ασφαλώς παίζει σημαντικό ρόλο και το dna που είναι γεμάτο ‘’παράπονα’’με ανατολικούς μουσικούς Βυζαντινούς δρόμους.

nlpradio: Πες μας, εκφράσου μας, έτσι όπως πραγματικά νοιώθει ο Απόστολος (εσωτερικά και εξωτερικά)

A. ΜΕΛΗΣ: Εσωτερικά πλημμυρίζω με ευαισθησία, ρομαντισμό, κυκλοθυμία, καλοσύνη. Εξωτερικά αν εννοείς τα συναισθήματα που εξωτερικεύω είναι όλα αυτά! Δεν μπορώ να υποκρίνομαι και να υποδύομαι έναν άλλον εαυτό. Η μεγάλη στιγμή εξωτερίκευσης συναισθημάτων είναι αυτή που τραγουδώ τραγούδια που έχουν και δικές μου αλήθειες, που περιγράφουν μια κατάσταση ή έναν έρωτα..

nlpradio: Μέχρι στιγμής έχεις συνεργαστεί με ορισμένους πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Αντύπας, ο Τ. Βοσκόπουλος, ο Μ. Πλέσσας και αρκετοί άλλοι. Πώς είναι να βρίσκεσαι στον πλευρό αυτών των τόσο σπουδαίων ανθρώπων, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο; Τι αποκόμισες;

A. ΜΕΛΗΣ: Οι εμπειρίες που αποκόμισα από τις συνεργασίες με αυτούς τους καλλιτέχνες είναι κάτι παραπάνω από σπουδαίες! Ο Μίμης Πλέσσας είχε να μου δώσει μουσικά μαθήματα, Ο Αντύπας μαθήματα πίστας, η Κατερίνα Κούκα μαθήματα ήθους, ευελιξίας και ερμηνείας.

nlpradio: Έχεις όνειρο να συνεργαστείς με κάποιο καλλιτέχνη στο μέλλον, είτε δισκογραφικά είτε επί σκηνής;

A. ΜΕΛΗΣ: Όνειρο ζωής μια συνεργασία επί σκηνής με Αντώνη Βαρδή ή Ελένη Βιτάλη.
Τον πρώτο τον θεωρώ το μεγαλύτερο συνθέτη όλων των εποχών όσο αφορά τα ερωτικά τραγούδια. Τη Βιτάλη τη θεωρώ τη μεγαλύτερη δισκογραφημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια.



nlpradio: Φαντάζομαι πως εκτός από ευχάριστες στιγμές, έχεις βιώσει στην ζωή σου αλλά και στην καριέρα σου δύσκολες καταστάσεις.. ειδικά στις μέρες μας τα πράγματα τείνουν να είναι όλο και πιο σκληρά για όλους μας. Τι σου δίνει δύναμη ώστε να μην το βάζεις κάτω και να προχωράς;

A. ΜΕΛΗΣ: Δύναμη μου δίνει η ανεξάντλητη αγάπη που τρέφω για το τραγούδι και τη μουσική. Είναι η διέξοδος στα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι το βάλσαμο στις πληγές που ανοίγει η κρίση. Δύναμη μου δίνει και η ανταπόκριση του κόσμου στα τραγούδια που κυκλοφορώ! Με παροτρύνουν να συνεχίσω την προσπάθεια.

nlpradio: Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις; Εάν αναγκαζόσουν να κάνεις κάτι άλλο εκτός της μουσικής, τι θα ήταν αυτό;

A. ΜΕΛΗΣ: Όχι δε σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω όσο κι αν απογοητεύτηκα από διάφορες καταστάσεις μέσα στη νύχτα. Είμαι γεννημένος καλλιτέχνης και έτσι θα πορευτώ μέχρι το τέλος. Αν θα αναγκαζόμουν να κάτι άλλο για να επιβιώσω σίγουρα δε θα το αγαπούσα τόσο και δε θα απέδιδα τα μέγιστα.

nlpradio: Απόστολε, τι σε γεμίζει περισσότερο στη δουλειά σου; Ποια στιγμή της καθημερινότητάς σου πάνω σε αυτό απολαμβάνεις περισσότερο;

A. ΜΕΛΗΣ: Ο ενθουσιασμός είναι ένα στοιχείο που με κρατάει σε εγρήγορση. Το αποτέλεσμα της δουλειάς και της μελέτης με γεμίζει σαν άνθρωπο αλλά και σαν καλλιτέχνη. Δε μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου πως θα είναι χωρίς νότες και τραγούδι.

nlpradio: Πολλά νέα παιδιά, δίνουν συνεχώς τον δικό τους αγώνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για μια καριέρα στο χώρο της μουσικής. Τι θα τα συμβούλευες;

A. ΜΕΛΗΣ: Τα νέα παιδιά θα τα συμβούλευα να μελετήσουν με μέθοδο. Θα αναφερθώ στους τραγουδιστές. Ενδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδος είναι η σπουδή μεγάλων τραγουδιστών. Από το ’50 και μετά Καζαντζίδης,Διονυσίου, Γαβαλάς,Περπινιάδης και μεταγενέστερα οι Πάριος,Νταλάρας,Βαρδής,Τερζής,Μητροπάνος έχουν να δώσουν τζαλκάντζες και γυρίσματα για να ‘’χτίσουν’’μια βάση σε ένα φιλόδοξο λαϊκό τραγουδιστή.

nlpradio: Κλείνοντας αυτή την συνέντευξη, θα ήθελα να μας πεις ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Αυτό τον καιρό εμφανίζεσαι κάπου;

A. ΜΕΛΗΣ: Τα σχέδιά μου είναι να συνεχίσω να υπερασπίζομαι με σθένος το καλό Ελληνικό τραγούδι. Ίσως μέσα στο 2013 κυκλοφορήσω άλλο ένα τραγούδι. Έχω 2-3 στο ‘’συρτάρι μου’’ εξίσου μοναδικά και μεγάλης αξίας.. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο εμφανίζομαι σε ένα χώρο στο Θησείο που λέγεται ‘’Αμπιμπάγιο’’παρέα με 3 καλλιτέχνες. Κάθε Κυριακή απόγευμα βρίσκομαι στο Καφωδείο (Μπουρνάζι) αποδίδοντας τραγούδια διαχρονικά από τη δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα.

nlpradio: ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

A. ΜΕΛΗΣ: Η ευχή μου είναι να υπάρχει υγεία για όλους και λιγότερα προβλήματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου