Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

The Rosenberg trio & Μιχάλης Παούρης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στη σκηνή του PASSPORT

Special Guest: Πάνος Μουζουράκης

Στην καρδιά του Δεκέμβρη η Αθήνα και συγκεκριμένα ο Πειραιάς, θα φιλοξενήσει ένα μουσικό γεγονός πρωτότυπο και απόλυτα ενδιαφέρον. Το παγκοσμίου φήμης Jazz trio “The Rosenberg trio” θα βρεθούν επί σκηνής με τον Έλληνα μπουζουκίστα Μιχάλη Παούρη, ύστερα από πρόσκληση του δεύτερου να συμπράξουν μπροστά στο ιδιαίτερα απαιτητικό ελληνικό κοινό.

Ο Stochelo, βασικός κιθαρίστας του σχήματος, o Nonnie ο μπασίστας και ο Nous’che κιθαρίστας επίσης, ενώνονται πάνω στη σκηνή σε κλασικές συνθέσεις του θρυλικού Django Reinhardt, με τον οποίο έπαιξαν σε όλο τον κόσμο. Συνθέσεις που ανεβάζουν τον πήχη και τους κατατάσσουν σε ένα μουσικό βάθρο που δύσκολα θα μπορέσει να φιλοξενήσει άλλον. Μοναδικοί βιρτουόζοι που έχουν μεγαλώσει παίζοντας μουσική μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτα ρυθμικό.


Από την άλλη μεριά ο Μιχάλης Παούρης, μπήκε σε jazz μονοπάτια τον περασμένο Νοέμβριο όταν βρέθηκε επί σκηνής με τον μοναδικό κιθαρίστα Al Di Meola. Μια σύμπραξη που απέσπασε από τον ίδιο τον Di Meola διθυραμβικές κριτικές και τα Μ.Μ.Ε. γέμισαν με δηλώσεις του όπως «Είναι εξαιρετικά γρήγορος. Μου θυμίζει τον εαυτό μου 25 χρόνια πριν» και «Η συνεργασία μας μου θυμίζει το trio με τον Paco De Lucia και τον John Mclaughlin». (zougla.gr)

Το εγχείρημα τον δικαίωσε και τώρα για δεύτερη φορά το μπουζούκι  θα ξεφύγει από τα συνηθισμένα και θα ανέβει στο υψηλότερο σκαλοπάτι της διεθνούς jazz μουσικής σκηνής. Θα συμπράξει με τους πιο αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της, «The Rosenberg trio» και με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Παούρη σε ρόλο καινοτόμου λόγω της δεξιοτεχνίας του και του ιδιαίτερου ταλέντου του, στα οποία οφείλει τον χαρακτηρισμό «φαινόμενο», θα απογειώσουν τη μουσική και θα χαρίσουν στο κοινό ήχους και αυτοσχεδιασμούς που σίγουρα δε θα έχει ξανακούσει.

Καλεσμένος  στη μοναδική αυτή βραδιά ο ερμηνευτής Πάνος Μουζουράκης ο οποίος θα ερμηνεύσει jazz κομμάτια σε μουσική και στίχο του Μιχάλη Παούρη. Μια συνεργασία που ξεκίνησε από τη συμμετοχή του Πάνου Μουζουράκη στο τελευταίο cd του Μιχάλη Παούρη με τίτλο «Disharmony».

Πληροφορίες : 

PassPort - Xώρος Πολιτισμού  15/12/2012, 21:00
Kαραϊσκου 119 - Πειραιάς 2104296401

Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ (προπώληση), 35 ευρώ (ταμείο)
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr και 210-7234567 (με πιστωτική)
Σημεία προπώλησης: Ticket services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Art Café “ΚΙΜΩΛΙΑ”: Υπερείδου 5 Πλάκα, Τηλ. 2111848446

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου