Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Έκθεση ζωγραφικής- μεικτή τεχνική ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΟΛΩΤΑΚΗΣ «ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ»


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 – Πέμπτη 17 Ιαvουαρίου 2013
Εγκαίνια/Artist Talk: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 21:00,
Magaze- Αιόλου 33 Αθήνα.


Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στις 21:00, εγκαινιάζεται στο Magaze η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αποστόλη Ζολωτάκη.
Το Magaze έχει την τιμή να φιλοξενήσει στις εικαστικές του δράσεις τον διεθνώς αναγνωρισμένο και διακριτό  Έλληνα εικαστικό, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούρια του συλλογή με τίτλο «Προσκυνητές».
 Στην νέα του δουλειά, o Αποστόλης Ζολωτάκης επέλεξε να ερευνήσει την διαδραστικότητα μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής. Επεξεργάστηκε παραστατικές φωτογραφικές εικόνες που
απεικονίζουν αρχαιοπρεπή Ιταλικά αστικά τοπία (κυρίως από την Ρώμη). Οι φωτογραφίες, αγορασμένες από παλαιοπωλείο, προέρχονται από αρνητικά μεγάλου μεγέθους σε γυαλί, όπως χρησιμοποιήθηκαν στο πρώιμα στάδιο της Φωτογραφίας. Στις εικόνες επέδρασε ο χρόνος αφήνοντας στην επιφάνεια μούχλα και υγρασία. Ο Ζολωτάκης τις επεξεργάστηκε με υπολογιστή δημιουργώντας μια νέα «ψηφιακή» φθορά. Το αποτέλεσμα εκτυπώθηκε πάνω στον καμβά. Κάθε εικόνα περιέχει ένα λατρευτικό τάμα άντρα ή γυναίκας, οι οποίοι συμβολίζουν τον ταξιδιώτη, τον παρατηρητή, την σιωπηλή μνήμη, το προσκύνημα. Στο τελικό στάδιο χρησιμοποίησε ακρυλικές χρωστικές ουσίες, γραφίτη και λακ.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας εικαστικός, θα βρίσκεται στην Αθήνα την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης του για να τεθεί στη «διάθεση» των θεατών του.
Επιμέλεια Έκθεσης/ Κέλλυ Αθανασιάδου.
 Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013.
 Magaze, Αιόλου 33 Αθήνα, 210 3243740

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου