Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συναυλία με τους Mattias Eklundh & Yiorgos Fakanas Group, 2 & 3/11, Αθηνά Live




Ο Γιώργος Φακανάς και το YFG ανοίγουν τους ορίζοντες της μουσικής και του ήχου τους, συνεργαζόμενοι με τον εκρηκτικό Mattias Eklundh, Σουηδό  κιθαρίστα πρότυπο για εκείνους τους Heavy Metal κιθαρίστες που ξεπερνούν τα όρια και αγγίζουν το σοβαρό fusion.

O Mattias Eklundh, έχει ένα βεβαρυμμένο μουσικό μητρώο. Πρώτη του επιρροή ο Zappa και οι Kiss.Αφού δημιούργησε το group Frozen Eyes με το οποίο έκανε ένα cd το 1988 μετακόμισε στη Δανία και έγινε μέλος του group Fate.


Με το συγκεκριμένο group ηχογραφούν το 1991 το cd “Scratch n’ Sniff” (EMY) ενώ την ίδια εποχή χαρακτηρίζεται από όλα τα Ιαπωνικά περιοδικά ως ο Νο 1 κιθαρίστας της δεκαετίας του ’90 . Ένα χρόνο αργότερα δημιουργεί το group “Freak Kitchen”, ενώ το 1995 κυκλοφορεί το πρώτο εκπαιδευτικό του video: Freak guitar vol. 1 , το 1997 το album “Sensually Primitive” και το 2000 ακολουθεί το cd “Dead Soul man”.

Σήμερα, ο πρωτοποριακός κιθαρίστας ταξιδεύει παντού δίνοντας συναυλίες και παίζοντας με έναν δικό του μινιμαλιστικό τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιεί ακριβά εφέ και προσέσορες.

Η συνεργασία του με το Yiorgos Fakanas Group αναμένεται ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Το δυναμικότερο κομμάτι των συνθέσεων του Γιώργου Φακανά, θα συνεργαστεί με τις συνθέσεις του Eklundh και τον φραζαριστό και γεμάτο ψηλές συχνότητες του Σουηδού superstar.
Μία συναυλία γεμάτη από την  ενέργεια της μεταλλικής μουσικής που συναντιέται με την εγκεφαλική πλευρά της τέχνης του fusion.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ’12           Ώρα: 21.00 μ.μ.
Σάββατο 3 Νοεμβρίου ’12             Ώρα: 22.30 μ.μ.

ΑΘΗΝΑ´ Live
Λ. Ποσειδώνος 3 – Παραλία Μοσχάτου – Ν. Φαλήρου
Τηλ. 210 4813605 – 210 4819355
e-mail : arsnova@fakanas.gr
www.fakanas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου