Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

La Moyo the Band

"Χρειάζεται δύναμη και υπομονή για να ξεπεράσουμε τους δύσκολους καιρούς και μην ξεχνάτε ότι η μουσική είναι ένα όπλο με μεγάλη δυναμη και επιρροή"


nlpradio:  Γεια σας παιδιά, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είστε σήμερα κοντά μας στο Nlp radio !!!

Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε πώς γνωριστήκατε και πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε τους "La Moyo";
La Moyo: Οι  La Moyo δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2007 από τον Απόστολο , τραγουδιστή της μπάντας αλλά και τον Δημήτρη που τον βρίσκουμε στο μπάσο αλλά και άλλους τρεις εκπληκτικούς μουσικούς που θέλησαν να συνεχίσουν την μπάντα των παιδικών τους χρόνων. Ύστερα από μια αναδιάταξη μελών στην παρέα των La Moyo  ήρθε ο Κώστας που τον συναντάμε στη ρυθμική κιθάρα αλλά και ο Μπάμπης που είναι ο ρυθμός της μπάντας μια και κατέχει τον ρόλο του drummer. Στη συνέχεια ήρθε και ο κιθαρίστας Jon Moodrix στην παρέα και έφερε μαζί του και τον Άγγελο που παίζει το βιολί του αλλά και τα πλήκτρα των La Moyo.

nlpradio:  Το όνομα σας πώς προέκυψε;
La Moyo:Όταν ήρθε η ώρα η μπάντα να αποκτήσει ταυτότητα. Στην αρχή ήταν δύσκολο. Έπρεπε να υπάρξει ένα όνομα το οποίο να ακούγεται παράξενο αλλά και συνάμα εύηχο. Υπήρχαν διάφορες ιδέες και προτάσεις. Με αφορμή
όμως ένα, αγαπητό στα μέλη τους, Café , ο τραγουδιστής της μπάντας Απόστολος Ακριώτης πρότεινε το “La Moyo the Band” το οποίο επικράτησε ομόφωνα ! Με την βοήθεια του διαδικτύου και εφόσον επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει άλλο σχήμα με το ίδιο, όνομα κατοχυρώθηκε το La Moyo the Band που μπορεί να σε παραπέμπει στην ελληνοφανή λέξη λαμογιο αλλά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι La Moyo σημαίνει η καρδία στη γλώσσα της Σουαχιλης συν ότι με αυτό το όνομα θελουμε να σατυρήσουμε την σημερινή κατασταση της χώρας μας!


nlpradio:  Τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών σας γράφετε οι ίδιοι; Από που αντλείτε έμπνευση για τη μελωδία και τους στίχους; Υπάρχουν καλλιτέχνες που να έχουν επηρεάσει το έργο σας;
La Moyo: Ναι τους στίχους όσο και την μουσική τους γράφουμε οι ίδιοι και έμπνευση αντλούμε από τα προσωπικά μας βιώματα που είχαμε ανά την πάροδο των χρόνων αλλά και από τις διάφορες καταστάσεις που ζούμε είτε κοινωνικές είτε ερωτικές .

nlpradio:  Ο ήχος σας είναι rock, με πολλά κιθαριστικά σόλο και δυναμικό τέμπο! Εκτός από μουσικό είδος, τι είναι για εσάς rock;

La Moyo: Πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν άσκοπα τον όρο Rock για να περάσουν κατι εντελώς διαφορετικό από αυτό που εκφράζει η λεξη Rock  από μόνη της. Η rock ήταν, είναι και θα είναι τρόπος ζωής. Και ως γνωστόν η Rock είναι μια τεράστια πέτρα που θα κυλάει για πάντα αν τα βάθυ των αιώνων.


nlpradio:  Αλήθεια παιδιά, πώς βλέπετε την εξέλιξη της μουσικής και δη της rock μουσικής στην Ελλάδα του σήμερα;

La Moyo: Η εξέλιξη της rock μουσικής είναι τεράστια και γενικά της μουσικής . Υπάρχουν πολλά παρακλάδια της rock που έχουν το δικό τους κοινό οσο απαιτητικό και αν είναι. Στην Ελλάδα όμως είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ο περισσότερος κόσμος ακούει ότι βρίσκετε στη «μόδα»   ακόμα κι αν αυτό είναι μια πιστή αντιγραφή παλαιοτέρων μεγάλων καλλιτεχνών . Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βεβαια που βοηθούν στην εξέλιξη της rock μουσικής.

nlpradio:     Σαν σχήμα είστε μαζί από το 2007... μέχρι σήμερα έχετε εμφανιστεί σε πολλές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας! Θυμάστε να μας περιγράψετε κάποιο παράξενο περιστατικό που σας συνέβη;
La Moyo: Δεν ξέρω αν θεωρείτε περίεργο ,σίγουρα από πολλούς καλλιτέχνες καταξιωμένους δεν θεωρείτε , αλλά το γεγονός ότι σε κάποια εμφάνιση μας , συγκεκριμένα στην Ναύπακτο ,όταν κατεβήκαμε από την σκηνή ένα μεγάλο πλήθος κόσμου ήρθε να μας ζητήσει αυτόγραφο και να μας γνωρίσει από κοντά . Μας έκανε τεράστια εντύπωση διότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς που δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη μεγάλη φήμη!

nlpradio:  Γνωρίζω ότι αυτό το διάστημα βρίσκεστε στο στούντιο και ηχογραφείτε τα κομμάτια του καινούριου ολοκληρωμένου σας δίσκου! Πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει και τι θα περιλαμβάνει;
La Moyo: Στα μέσα του 2013 περίπου τον Απρίλη πρόκειται  να κυκλοφορήσουμε την πρώτη μας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που θα αποτελείτε από έξι τραγούδια συμπεριλαμβανομένου και τα δύο τραγούδια , «ΤΡΕΞΕ», «ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ» , που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν .

nlpradio:      Πώς φαντάζεστε τους "La Moyo" σε μερικά χρόνια από τώρα; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
La Moyo: Ελπίζουμε ότι οι La Moyo θα υπάρχουν σε μερικά χρόνια και θα δίνουν τον όπως και τώρα καλύτερο τους εαυτό τόσο από την μουσική που θα δημιουργούμε όσο και πάνω στις μουσικές σκηνές. Στόχος μας είναι να μπορούμε να παίζουμε ότι μας αρέσει και να μην απορροφηθούμε και εμείς μέσα στο σύστημα.

nlpradio:  Ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον; Έχετε προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις για το χειμώνα;
La Moyo: Πρώτα από όλα θέλουμε να ολοκληρωθεί η πρώτης μας δισκογραφική δουλειά και να την αγκαλιάσει ο κόσμος. Μέχρι τα τέλη του 2012 θα υπάρξει και το δεύτερο βίντεοκλιπ των La Moyo πάντα από την Rise Out Production που σίγουρα θα δείτε όλοι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο ελληνικός χώρος. Live που θα κάνουμε κλείνονται συνεχεία. 1Η  Δεκέμβρη θα είμαστε στο Sea Park Φλοίσβου αλλά και στις 26 Δεκεμβρίου συμμετέχουμε σε μια συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό στο RED ROCK live stage. Στις αρχές του 2013 ετοιμαζόμαστε να βγούμε και εκτός Ελλάδας μιας και κανονίζονται δυο εμφανίσεις στην Γερμανία.

nlpradio:    Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για τους επισκέπτες του NLP.
La Moyo: Σύμφωνα με την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας θα θέλαμε να πούμε να έχουν δύναμη και υπομονή για να ξεπεράσουμε τους δύσκολους καιρούς και μην ξεχνάτε ότι η μουσική είναι ένα όπλο με μεγάλη δυναμη και επιρροή.

nlpradio:  Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας, ελπίζουμε στο μέλλον να σας έχουμε πάλι κοντά μας!
Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου