Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής και του Υπουργού Ανάπτυξης

  
Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός: "Mόνο η συνεργασία και η συνοχή θα φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα και οριστικές λύσεις"

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συναντήθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, παρόντων του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού  κ. Σταύρου Καλογιάννη,  του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργου Γιαννούση, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου  Σιμόπουλου, του Γενικού Γραμματέα  Μεταφορών κ. Νίκου Σταθόπουλου, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικόλαου  Μαντζούφα,  της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κας Άννα  Παπαδημητρίου - Τσάτσου, του  εντεταλμένου  Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Μεταφορών & Υποδομών κ. Θανάση Σπονδυλίδη και υπηρεσιακών παραγόντων  της Περιφέρειας, συζητήθηκαν θέματα συναρμοδιότητας Περιφέρειας και Υπουργείου και ειδικότερα:


    Η ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ για την υποβολή αιτήματος προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την υλοποίηση του έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αττική» που εντάσσεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) για την Αττική. Με την απόφασή της αυτή η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ δρομολογεί ουσιαστικά τις εξελίξεις για την διευθέτηση αυτού του χρόνιου, όσο και εξαιρετικά κρίσιμου για το λεκανοπέδιο ζητήματος, που απασχόλησε από το 1979 και μετά πολλούς υπουργούς και αιρετούς

    Η διαχείριση του ΠΕΠ Αττικής και οι διαδικασίες επιτάχυνσης του ρυθμού απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων
    Η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού 2012 ως προς το ΠΔΕ, ιδίως για τη μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων για τη συντήρηση και τον ηλεκτροφωτισμό ολόκληρου του οδικού δικτύου της Αττικής.
    Η Υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για τα αποφαινόμενα όργανα εκτέλεσης δημοσίων έργων της Περιφέρειας
    Οι Ρυθμίσεις θεμάτων για την ταχύτερη παραγωγή δημοσίων έργων.
    Η Διαχείριση υγρών αποβλήτων.
    Η Ψηφιακή Σύγκλιση
    Θέματα Μεταφορών - Επικοινωνιών

 Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε  στην επιτάχυνση του ΕΣΠΑ ενώ αποφασίστηκε η σύσταση διμερούς ομάδας εργασίας  που θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει για την επίλυση των όποιων  προβλημάτων ανακύπτουν , προς όφελος των πολιτών της  Αττικής.

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός,  δήλωσε:

«Θέσαμε σήμερα στην ηγεσία του Υπουργείου όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, την Αττική και χρήζουν άμεσης λύσης. Επαναλάβαμε δε, την πάγια θέση μας που θεωρεί «άγνωστη έννοια» τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς την μεταφορά αντίστοιχων πόρων. Ωστόσο μόνο η συνεργασία και η συνοχή θα φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα και οριστικές λύσεις σε τέτοιου είδους  χρόνια προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου