Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

«Έφυγε» ο μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού Μιχάλης Μενιδιάτης



 ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (18:00) ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

«Έφυγε», τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τρίτης, 21 Αυγούστου, ο μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού και συντοπίτης μας Μιχάλης Μενιδιάτης. Ο άνθρωπος που σύνδεσε, στην κυριολεξία, το όνομά του με το Μενίδι, καθώς το πραγματικό του όνομα ήταν Καλογράνης, υπήρξε ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης που ανέδειξε η πόλη. Ωστόσο, πέρα από το καλλιτεχνικό του ανάστημα έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης για τη σεμνότητα και το ήθος του. Χαρακτηριστικό της μεγάλης του αγάπης για την πόλη είναι ότι, σχεδόν καθημερινά, βρισκόταν σε αυτή και συνήθιζε να τα λέει με τους φίλους του στα καφενεία της Κεντρικής Πλατείας. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές κι έχει ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου. Ωστόσο, η ανεπανάληπτη επιτυχία, με την οποία τον ταυτίζουν, μέχρι και σήμερα, είναι το «πετραδάκι-πετραδάκι», ένα τραγούδι που συνήθιζε να τραγουδά στα, δεκάδες, αφιερώματα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Χάρη στις μεγάλες του επιτυχίες, το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Αποτέλεσε ζωντανή διαφήμιση για τις Αχαρνές και τιμήθηκε πολλές φορές, εν ζωή, από τους συμπολίτες του. Η εξόδειος ακολουθία θα ψαλλεί το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Αυγούστου (18:00), από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου.
 Η «γωνιά» του Μιχάλη Μενιδιάτη στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών


Ο Μιχάλης Μενιδιάτης έχει μια «γωνιά» στην καρδιά του καθενός μας. Από τον περασμένο Οκτώβρη, όμως, ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής έχει τη δική του γωνιά στο Λαογραφικό Μουσείο των Αχαρνών. Μια γυάλινη προθήκη, στην είσοδο του Μουσείου, που φιλοξενείο το μπουζούκι του και μερικές ιστορικές φωτογραφίες από την καριέρα του, που σχετίζονται με πρόσωπα και καταστάσεις των Αχαρνών. Η Ιστρική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών μερίμνησε, έγκαιρα, να τιμηθεί ο μεγάλος τραγουδιστής, ο οποίος, από τις 21 Αυγούστου 2012, που άφησε την τελευταία του πνοή, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου, τον οποίο διαφήμισε στα πέρατα του κόσμου με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο.

 Χρήστος Μενιδιάτης: «Καλό ταξίδι άρχοντα... Καλό ταξίδι πατέρα μου αγαπημένε».
Ο νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, θέλησε με τον δικό του συγκινητικό τρόπο να αποχαιρετήσει τον πατέρα του, που για πολύ καιρό έδινε μάχη με την επάρατη νόσο.
Έτσι, λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Χρήστος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. "Ο πατέρας μου ο Μιχάλης Μενιδιάτης... Η στάση που κράτησε στη ζωή του σαν άντρας, σαν πατέρας, σαν σύζυγος, σαν φίλος και σαν αδελφός... οδηγός και πυξίδα στη δική μου ζωή...» Και τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό αντίο: «Καλό ταξίδι άρχοντα... Καλό ταξίδι πατέρα μου αγαπημένε».

Εξάλλου, τόσο ο Χρήστος όσο και ο αδελφός του, Βαγγέλης είχαν μεγάλη αδυναμία στον πάτερα τους και μάλιστα σε πρόσφατη κοινή τους συνέντευξή είχαν μιλήσει με λατρεία για εκείνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου