Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Δήλωση του Προέδρου του ΑΣΔΑ, Ανδρέα Μποζίκα: «Οι πολίτες θα υποστούν το πραγματικό κόστος των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης»


Σχετικά με την αιφνιδιαστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2010 και 2011 και παρά τις πολλαπλές δεσμεύσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας ότι οι θεσμοθετημένοι πόροι της Αυτοδιοίκησης θα διατηρηθούν τουλάχιστον στα συμφωνηθέντα επίπεδα και για το 2012, οι Δήμοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια  νέα μείωση της τάξεως του 30%.
Το σύνολο των Δήμων της χώρας και προφανώς οι Δήμοι της πολυάνθρωπης Δυτικής Αθήνας με τις αυξημένες ανάγκες σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, δεν μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το πραγματικό κόστος των περικοπών θα το υποστούν οι συμπολίτες μας, που θα βρεθούν χωρίς τις απαραίτητες για την καθημερινή τους ζωή υπηρεσίες.
Πιστεύω ότι οι ΟΤΑ, με επικεφαλής τα θεσμικά μας όργανα, την ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ, πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά και δυναμικά στις νέες περικοπές. Είμαι μάλιστα σίγουρος ότι με τη σωστή ενημέρωση για τις συνθήκες που διαμορφώνονται θα έχουμε την ενεργό  συμπαράσταση του συνόλου των πολιτών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου