Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στο Πάρκο Τρίτσης το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ 13-14 και 15 Σεπτέμβρη 2012

Σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, με κεντρικό σύνθημα «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία». Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος, για Τρίτη συνεχή χρονία, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον, στις 13-14 και 15 Σεπτέμβρη.
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ


«ΔΙΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ…

ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»


Το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, απ’ άκρη σ’ άκρη, σ όλη τη χώρα θα είναι για ακόμα μια χρονιά το αντάμωμα της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Είναι η συνάντηση όλων εκείνων που «δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό», που «βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο». Θα ενώσουν τη φωνή τους οι χιλιάδες νέοι και νέες που οι ανάγκες τους, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού.

«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… (Γκόρκι)

Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία…» (Μπρεχτ)


38o Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Αθήνα - Το πρόγραμμα του παιδότοπου



«Αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια»... Mε αυτό το θέμα θα υποδεχτεί το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ιλιον τους μικρούς του φίλους και τους γονείς τους. Ολα τα παιδιά της Γης ανεξάρτητα από το χρώμα τους, το φύλο και τη χώρα καταγωγής τους έχουν τις ίδιες ανάγκες. Εχουν δικαίωμα να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς πόλεμο και εκμετάλλευση. Ολα τα παιδιά, Ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών, παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα έχουν για τρεις μέρες το δικό τους χώρο συνάντησης, στον καθιερωμένο παιδότοπο του Φεστιβάλ.

Καθημερινά από τις 6 το απόγευμα και μετά, καθώς και τα πρωινά του Σαββάτου 15/9 και της Κυριακής 16/9 τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήθος εκδηλώσεων όπως Καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιού και συναυλίες με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και τα ίδια μέρος σε μια σειρά από δημιουργικές και πρωτότυπες δραστηριότητες όπως κατασκευές, αθλοπαιδιές, γνωριμία με το πάρκο κλπ.

Στο χώρο του παιδότοπου θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο αρκετά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για νέους γονείς. Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Επιστολές του Μακάρενκο για τους νέους γονείς» και συζήτηση με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά για την κρίση».

Τα νέα ζευγάρια που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους νέους κομμουνιστές, να συζητήσουν για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν και γίνονται ακόμα πιο έντονα κάτω από το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης και των βάρβαρων μέτρων. Θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή από πρώτο χέρι με την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ που θέτει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

38o Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Αθήνα Μαθητική Σκηνή


Φέτος στο χώρο του Φεστιβάλ στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη σκηνή για τους μαθητές με τριήμερες πολύμορφες εκδηλώσεις.

Στο στέκι τους οι μαθητές θα συμμετέχουν σε αφιερώματα, συζητήσεις, σκετς και σατιρικά δρώμενα. Στη σκηνή θα ανεβαίνουν μαθητικά συγκροτήματα και καλλιτεχνικές μουσικοθεατρικές ομάδες από θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης.

Το πρόγραμμα κάθε μέρας θα κορυφώνεται με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών.

Παράλληλα σε όλο το τριήμερο θα υπάρχει χώρος για γκράφιτι και άλλες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου