Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

«THE DAMNATION PROJECT» στον nlpradio

 "Kάθε δυσκολία μας βρίσκει αποφασισμένους να την ξεπεράσουμε για να υπηρετήσουμε το όραμα μας που είναι να γράφουμε και να παίζουμε καλή μουσική και να δίνουμε δυνατές συναυλίες για να παρουσιάσουμε στον κόσμο τους damnation project"
 
nlpradio: Παιδιά καλώς  ήρθατε κοντά μας, αρχικά πείτε μας ποιοι είναι οι «THE DAMNATION PROJECT»? Ποιοι τους αποτελούν ?
Καλησπέρα και σε εσάς! Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε μαζί σας.
Η μπάντα αποτελείται από τους Γιάννη Δεγδέκη στη φωνή και την κιθάρα, το Γιάννη Κακάνη στα πλήκτρα και στο πιάνο, το Γιώργο Πολύζο στο μπάσο και τον Wool στα τύμπανα, που είναι και το νεότερο μέλος, καθώς μπήκε στην παρέα μας φέτος!


nlpradio:    Από πότε ξεκινήσατε επίσημα ?
Ξεκινήσαμε επίσημα το φθινόπωρο του 2009…αν και γνωριζόμαστε όλοι πολλά χρόνια οι συγκυρίες τα φέρανε έτσι ώστε να συνεργαστούμε μετά από αρκετά χρόνια από τότε που πρωτοσυναντηθήκαμε μουσικά… οι πρώτες πρόβες λοιπόν έγιναν τον Οκτώβρη του 2009,πανω στις πρώτες ιδέες που είχαμε και σιγά σιγά τα τραγούδια των The damnation project πήραν σάρκα και οστά…

nlpradio:    Σχετικά με το νέο άλμπουμ σας , πότε κυκλοφόρησε επίσημα?
Το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει από τα τέλη Απρίλη στην ιστοσελίδα της εταιρίας μας, και από εμάς διατίθεται σε special price από το στούντιο μας, και ήδη κυκλοφορεί και από όλα τα μεγάλα δισκάδικα της χώρας. Επίσης μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα μεγάλα διαδικτυακά δισκάδικα (Amazon κτλπ) ή ακόμη κ σε μορφή itunes για το ipod σας. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας ήταν η 17η Μάιου 2012. Ένας εύκολος τρόπος είναι επίσης να μπείτε στο σάιτ μας και στη κατηγορία "discography" θα βρείτε σύνδεσμο για απευθείας παραγγελία μέσω της εταιρίας μας.

nlpradio:    Στίχοι και μουσική δική σας?
Ναι οι στίχοι και η μουσική είναι δική μας! κατά κύριο λόγο ο Γιάννης (κιθάρα, φωνή) κι εγώ (Γιάννης Κ. πλήκτρα) γραφούμε την μουσική, ενώ συνεισφορά στο στιχουργικό κομμάτι είχε σε ένα κομμάτι του δίσκου και ο προηγούμενος ντράμερ μας και καλός φίλος Άκης. Πάντως κατά την διάρκεια ηχογράφησης ή όταν προβάρονται τα κομμάτια πολλά μπορεί να τροποποιηθούν από μια ‘’διαφορετική’’ ιδέα που μπορεί να έχει ο κάθε ένας από μας, σε σχέση με ότι  έχουμε στο μυαλό μας για ένα τραγούδι αρχικά…
nlpradio:    Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές ?
Μας αρέσουν πολλά και διαφορετικά πράγματα στην μουσική, όχι μόνο στο χώρο του metal αλλά και γενικότερα…. Σαφώς και μεγίστη επιρροή για μας είναι οι προοδευτικές μπάντες της δεκαετίας του 70 αλλά και οι συνεχιστές τους από την δεκαετία του 90 και μετά …έχουμε εμπνευστεί όμως και από αλλά είδη μουσικής και καλλιτέχνες όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ή ο Μάνος Χατζηδάκις…

nlpradio:     Ο ήχος σας είναι  μοναδικός , τι ανταπόκριση έχετε από τον κόσμο στις εμφανίσεις σας?
Ευχαριστούμε για το χαρακτηρισμό! Ιδιαίτερος θα συμπλήρωνα εγώ. Τώρα στα λάιβ μας νομίζω πως το μικρό ακόμη κοινό μας, αντιλαμβάνεται και την κατάθεση ψυχής που γίνεται στη σκηνή, και το «ιδιαίτερο» του ήχου (συχνά βλέπουμε βλέμματα απορροίας μεταξύ τους), και γενικώς καθ' όλη τη διάρκεια υπάρχει μία ατμόσφαιρα φορτισμένη με συναίσθημα και ανατριχίλα, καθώς μας βγαίνει φυσικά μια πιο αισθαντική και έντονη ερμηνεία των κομματιών, από ότι έχει συνηθίσει ο μέσος ακροατής, ιδιαίτερα αν μιλάμε για τη σκηνή του ροκ-μέταλ. Συχνά σε συγκεκριμένα κομμάτια που ξεχειλίζουν συναίσθημα και θεατρικότητα υπερήφανα βλέπω τους ακροατές μας να συμπάσχουν με τη θεματολογία του κομματιού, και να χειροκροτούν έντονα, μετά από αρκετά δευτερόλεπτα γεμάτα από βλέμματα απορίας, αμηχανίας και θαυμασμού!

nlpradio:   Πόσο ψηλά στοχεύετε να φτάσετε ?
Βήμα βήμα! Μόλις βγάλαμε το πρώτο μας άλμπουμ. Για εμάς το σωστό είναι να μπαίνουν σταδιακοί στόχοι, μεσοπρόθεσμοί, που να κατακτούνται ένας ένας. Καταρχήν διάρκεια στα λάιβ, έπειτα, καλύτερα λάιβ, καλύτεροι χώροι, περισσότερο κοινό, περισσότερο ραδιόφωνο, και του χρόνου στο επόμενο μας άλμπουμ, ένας μεγάλος στόχος, ένα συμβόλαιο με μία λίγο καλύτερη μικρομεσαία εταιρία, σίγουρα και πάλι του εξωτερικού. Αν κάνεις προσεκτικά βήματα, μελετημένα, μπορείς να φτάσεις στη κορυφή. Ποια είναι αυτή? Για μένα να είσαι η νούμερο ένα μπάντα στην Ελλάδα, και να φέρεις στα λάιβ σου ανθρώπους από όλα τα μουσικά είδη που θα σε αναγνωρίσουν χωρίς ταμπού. Αυτό είναι ένας μεγάλος στόχος! Έπειτα κάποια καλά live στο εξωτερικό και ένα ακόμη καλύτερο συμβόλαιο σε μία μεγάλη εταιρία πια, ίσως σε βάλουν να παίξεις πιο σοβαρά το παιχνίδι του επαγγελματία μουσικού.

nlpradio:    Είστε ένα νέο σχήμα , σχετικά , πόσο δύσκολο είναι να βρεθείτε και σε μια άλλη χώρα παρουσιάζοντας την δουλειά σας?
Νομίζω δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η εταιρία μας είναι από τη Γαλλία και σίγουρα διοργανώνει εκεί κάποια event. Το ίδιο θα ίσχυε αν υπογράφαμε με την αγγλική εταιρία που είχε δείξει ενδιαφέρον. Το είχανε προτείνει κιόλας δηλαδή. Από εκεί και πέρα επειδή στην Ευρώπη το ευρύ κοινό δεν ακούει μόνο ένα είδος μουσικής όπως στη χώρα μας, είναι εύκολο να συμμετέχεις σε ένα φεστιβάλ ή σε ένα απλό live στο εξωτερικό χωρίς να ανησυχείς αν θα παίζεις με κοινό μικρότερο από τη σύνθεση της μπάντας. Εκεί ο κόσμος βγαίνει έξω συχνά για περάσει μια βραδιά με φίλους, ακούγοντας ζωντανή μουσική, ασχέτως αν η μπάντα είναι φίλοι ή γνωστοί τους, ή απλά κάτι που διάβασαν σε ένα περιοδικό ή είδαν σε μία αφίσα και τους κίνησε την περιέργεια. Έξω η δουλειά του μουσικού είναι να παίξει, και το μαγαζιού να φέρει το κοινό. Εδώ όλα είναι ευθύνη της μπάντας, και τα ακούει κιόλας αν δεν κόψει εισιτήρια. Οπότε εν κατακλείδι, νομίζω είναι εύκολο αν το κυνηγήσεις, να παίξεις έξω, και μάλιστα σε καλύτερες συνθήκες από ότι εδώ. Το δύσκολα θα ήταν πάλι να συγχρονιστούν 4 άτομα, να πάρουν ταυτόχρονα άδεια από τη δουλειά τους εξαντλώντας τη φαντασία τους στην εύρεση δικαιολογίας, για να ταξιδέψουν έξω κάποιες μέρες..Πότε ήταν η τελευταία φορά που ζητήσατε άδεια για κάνετε live;..
nlpradio:     Νοιώθετε ικανοποιημένοι το ότι καταφέρατε μέσα από τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν στο χώρο της Μουσικής να κυκλοφορήσετε μια δισκογραφική δουλειά?
Σαφώς και υπάρχει τεραστία ικανοποίηση για την κυκλοφορία του δίσκου, σε εποχές που πραγματικά απαιτούνται διαφόρων ειδών αντοχές για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες… αντοχές οικονομικές ή υπομονής και επίμονης λόγω έλλειψης προσωπικού χρόνου για παράδειγμα…. όμως  κάθε δυσκολία μας βρίσκει αποφασισμένους να την ξεπεράσουμε για να υπηρετήσουμε το όραμα μας που είναι να γράφουμε και να παίζουμε καλή μουσική και να δίνουμε δυνατές συναυλίες για να παρουσιάσουμε στον κόσμο τους damnation project…

nlpradio:     Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας?
Η όσο το δυνατόν καλύτερη προώθηση του δίσκου με live εμφανίσεις και φυσικά να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική, προοδεύοντας μέσα στο χρόνο, το οποίο για μας μεταφράζεται στο να μην ακουστούμε ποτέ προβλέψιμοι αλλά πάντοτε ενδιαφέροντες… ήδη υπάρχουν αρκετές ιδέες και τραγούδια για ένα δεύτερο δίσκο ενώ ηχογραφούμε σχεδόν τα πάντα θέλοντας να συγκεντρώνουμε συνεχώς όλες μας τις ιδέες…
nlpradio: Εύχομαι κάθε επιτυχία σε κάθε βήμα σας και είμαι σίγουρος ότι θα ξαναβρεθούμε και σε κάποια εμφάνιση σας να σας απολαύσουμε και από κοντά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου