Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση - Συζήτηση διοργάνωσε ο ΑΣΔΑ με θέμα την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας,




Εκδήλωση – συζήτηση για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας, στο Δημαρχείο Αιγάλεω την Πέμπτη 12 Ιουλίου.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας και της σημασίας του αναπτυξιακού προβλήματος για την περιοχή είναι το γεγονός, ότι ακόμα και στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου, η συμμετοχή των πολιτών της Δυτικής Αθήνας στην εκδήλωση ήταν εντυπωσιακά μεγάλη.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς στο χαιρετισμό του ως οικοδεσπότης αναφέρθηκε σε μεγάλα προβλήματα της περιοχής  όπως το συγκοινωνιακό – κυκλοφοριακό και η αξιοποίηση για πράσινο εκτάσεων όπως ο Ελαιώνας. Επίσης τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί Νοσοκομείο Παίδων στη Δυτική Αθήνα.
Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Μποζίκας, που ανέπτυξε τη διαχρονική διαμόρφωση της Δυτικής Αθήνας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα της. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ παρουσίασε τις προτάσεις του Συνδέσμου για αναπτυξιακές παρεμβάσεις που θα στηρίζονται σε ένα άλλο, περισσότερο βιώσιμο και λιγότερο καταναλωτικό υπόδειγμα οικονομικής πολιτικής και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης. Τέλος ο κ. Μποζίκας αναφέρθηκε στις άμεσες ανάγκες για έργα υποδομών και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Κώστας Παπαντωνίου παρουσίασε τα έργα που υλοποιεί και προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής στην περιοχή και τόνισε την σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων προς όφελος της Δυτικής Αθήνας, όπως αναδεικνύεται και με την συγκεκριμένη εκδήλωση.
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή «πέρα από το ποτάμι», που κατοικείται κυρίως από μισθωτούς και μικροεπαγγελματίες και κάλεσε τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του ΑΣΔΑ να αγωνιστούν για την προάσπιση και ενίσχυση του ρόλου του ΑΣΔΑ.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Διονυσόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης πόρων από κάθε δυνατή πλευρά για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας με ένα σχέδιο ενταγμένο στο νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας.
Η τ. Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πρεβεζάνου αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί και στη Δυτική Αθήνα η πολιτική του Μνημονίου.
Ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Οδυσσέας Βουδούρης προσδιόρισε δυο άξονες για τη Δυτική Αθήνα: τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χρήστος Κατσώτης, σε γραπτή εισήγηση, άσκησε κριτική στην αντίληψη που διεκδικεί επιμέρους αναπτυξιακές παρεμβάσεις στη Δυτική Αθήνα και τόνισε ότι μόνον με συνολική ανατροπή  της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης.
Η Βουλευτής της ΝΔ κ. Κατερίνα Παπακώστα δεν κατέστη δυνατό να τοποθετηθεί  λόγω καθυστέρησης στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Παναγιώτου.
Παρέμβαση στη συζήτηση έγινε από εργαζόμενους του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τον κίνδυνο να κλείσει το Νοσοκομείο. Για το ζήτημα που έχει προκύψει αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος όπου εκφράζεται το κοινό αίτημα της Αυτοδιοίκησης για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Παραβρέθηκαν, μεταξύ, άλλων οι Δήμαρχοι Δυτικής Αθηνάς: Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης, Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας,  ο πρώην  Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Λάμπρος Μίχος, ο πρώην Δήμαρχος Καματερού Χριστόφορος Δανάκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Δυτική Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου