Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Γνωριμία με τη χλωρίδα και την πανίδα του Ποικίλου»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία 
           το πρόγραμμα του ΑΣΔΑ για μαθητές


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ξενάγησης σχολείων της Δυτικής Αθήνας που υλοποίησε  ο ΑΣΔΑ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, σε επισκέψιμα σημεία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Πέμπτη 10 Μαΐου και συνεχίστηκε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Συμμετείχαν σ’ αυτό εκατοντάδες μαθητές σχολείων από κάθε Δήμο της Δυτικής Αθήνας.
Κατά την επίσκεψη των σχολείων, ειδικοί παρουσίασαν στα παιδιά τα φυτικά και ζωικά είδη που συναντάμε στον ορεινό όγκο, αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική αξία του βουνού, τη
βιοποικιλότητα που το χαρακτηρίζει και φυσικά την ανάγκη προστασίας του.
Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν αμείωτο και η συμμετοχή τους ενεργή, αποδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την καλλιέργεια της οικολογικής ευαισθησίας στις νέες γενιές.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας και  όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση του Προγράμματος. Συγχαίρω όλα τα παιδιά για το θερμό ενδιαφέρον τους και την επιθυμία τους να γνωρίσουν από κοντά το δικό μας βουνό, το Όρος Ποικίλο – Αιγάλεω. Δίνουμε ραντεβού την επόμενη χρονιά για ακόμη πλατύτερη επικοινωνία και συνεργασία με τη σχολική κοινότητα της Δυτικής Αθήνας, για να γνωρίσουμε αλλά και να προστατεύσουμε από κοινού το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου