Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Επιχορήγηση ανέργων με επιταγές κατάρτισης απ' το Δήμο Χαϊδαρίου


Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει τους άνεργους δημότες για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων με επιταγές κατάρτισης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η δράση αναφέρεται στην επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training vouchers) της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων. Η κατάρτιση θα γίνει σε προγράμματα με αντικείμενο τις Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται από αυτά.
Εκπαιδευτικό Επίδομα: 500,00€ εφόσον ο ωφελούμενος έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και έχει συμμετάσχει στις εξετάσεις/ επανεξετάσεις πιστοποίησης των δεξιοτήτων του.
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
Άνεργοι που θα επιλεγούν και θα εγγραφούν από τον ΟΑΕΔ στο Μητρώο Ωφελουμένων με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας) μέσω μοριοδότησης αφού υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (www.voucher.gov.gr)
Οι στόχοι που αναμένεται να επιτευχθούν μέσα από την υλοποίηση της παρούσας δράσης είναι:
1. Η κατάρτιση και η πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, με σκοπό την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.

2. Η άρση του φαινομένου του "ψηφιακού χάσματος - αναλφαβητισμού" στον πληθυσμό των ωφελούμενων και η απόκτηση εκείνων των δεξιοτήτων από τους ωφελούμενους που θα τους καταστήσουν ικανούς να λειτουργήσουν στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται από την ταχεία εξέλιξη των νέων ΤΠΕ, καθώς και η αποτελεσματική ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.
Συνολικός Αριθμός Ωφελουμένων: 18.332 άτομα
Συνολικός Αριθμός Ωφελουμένων Περιφέρειας Δυτικής Αττικής: 200 άτομα
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Από 9 Απριλίου 2012 έως 25 Μαΐου 2012
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
100 ώρες κατ' ελάχιστον.
Πληροφορίες, Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας: 213 2047264

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου