Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Orchestre National de Jazz

Gazarte proudly presents

Orchestre National de Jazz

Παρασκευή 23 Μαρτίου



Το Gazarte παρουσιάζει την Orchestre National de Jazz – ONJ -  και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Daniel Yvinec, έναν φωτισμένο μουσικό, παραγωγό, δημιουργικό άνθρωπο που κάθε του πρόταση αποτελεί τομή για την τέχνη και αφορμή για την συνάντηση ενός φιλόμουσου κοινού, ανοιχτού στα νέα ερεθίσματα.
ΟNJ, ένας σύγχρονος θρύλος, μία λαμπερή μουσική κοινότητα αποτελούμενη από πραγματικά αστέρια. Αυτό το μοναδικό σύνολο (15 μουσικοί) , θα βρίσκεται στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου και θα παρουσιάσει ένα μοναδικό project: τίτλος, CARMEN.

Μια μοναδική παράσταση που ενώνει τις εικόνες ενός σινεμά εποχής, αυτό του Cecil B. DeMille, με την σημερινή και τολμηρή μουσική της Εθνικής Ορχήστρας της jazz ( Orchestre national de jazz). O Daniel Yvinec βάζει εδώ μπροστά τα ταλέντα των συνθετών των μελών της
ορχήστρας του, υποβάλλοντας την φαντασία τους στις διαφορετικές αλληλουχίες ενός φιλμ. Μέσα από την επεξεργασία των σκηνών μιας ταινίας, που εναλλάσονται με άλλες πιο σύνθετες κι άλλες πιο μινιμαλιστικές, οι μουσικοί προτείνουν μια πρωτότυπη νέα μουσική φόρμα που ντύνει ξανά την εικόνα δίνοντας της μια άλλη μοναδική διάσταση. Χάρη σε μια επέμβαση επί της μουσικής και της σκηνογραφίας -που ενίοτε τοποθετεί τους μουσικούς σε πρώτο και ενίοτε σε δεύτερο πλάνο – αυτή η συνέργεια των δύο κόσμων, προσφέρει στον θεατή διαφορετικά σημεία προσοχής που του επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα από την μουσική στην εικόνα με τρόπο ώστε τα δύο να γίνονται ένα σε ένα μαγευτικό ταξίδι, σε μια εμπειρία των αισθήσεων.


Watch the video about Carmen http://www.onj.org/en/videos-onj
Also check: www.onj.org


Info:
Παρασκευή 23 Μαρτίου
ARTISTIC DIRECTOR:DANIEL YVINEC
COMPOSITION BY
MEMBERS OF THE ORCHESTRE NATIONAL DE JAZZ
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: A ΖΩΝΗ 35 € / Β ΖΩΝΗ 25€ / Γ ΖΩΝΗ 15€ / ΟΡΘΙΟΙ: 10€


Λίγα λόγια για τον Daniel Yvinec
Ο Daniel Yvinec είναι ο πρώτος καλλιτεχνικός Διευθυντής που τίθεται επικεφαλής στον Οργανισμό αυτό. Διαδέχτηκε όσους μέχρι τώρα είχαν την μουσική διεύθυνση από το 1986 που ιδρύθηκε αυτός ο μοναδικός οργανισμός με πρωτοβουλία του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού. Ο Daniel Yvinec είναι ένας καλλιτέχνης με αξιοσημείωτη καριέρα και έργο που χαρακτηρίζεται από ελεύθερο πνεύμα. Μουσικός (μπάσο και κοντραμπάσο) και ο ίδιος, συνθέτης και παραγωγός που ενίοτε μεταμορφώνεται σε Yvinec απλά όταν παρουσιάζει το ηλεκτρονικό alter ego του. Μανιώδης συλλέκτης δίσκων και πολυπράγμων (διδάσκει, στήνει workshops) κρατάει ανοιχτά όλα τα κανάλια επικοινωνίας συνεργαζόμενος και με τα media (συνεργασίες με τύπο & ραδιόφωνο). Ο Yvinec αν και εμφανώς επηρεασμένος από τις jazz καταβολές του, ως μουσικός παραμένει ανοιχτός σε μουσικές αναζητήσεις και σε άλλα είδη. Έχει κυκλοφορήσει μία σειρά απο προσωπικά άλμπουμ ενώ έχει συνεργαστεί live και στο στούντιο με πλειάδα αξιόλογων μουσικών όπως οι: Maceo Parker, Salif Keita, Mark Turner, John Cale, Suzanne Vega, David Sylvian, Hector Zazou, Ryuichi Sakamoto, Andy Bey, Michael Leonhart, Donald Fagen, Dead Can Dance, Magic Malik, David Fiuczynski, Wayne Krantz. Ο Υvinec ως επικεφαλής της ΟNJ όχι μόνο διασφαλίζει την κληρονομιά της, αλλά επιβεβαιώνει το status της σαν ένα δημιουργικό εργαστήριο που διαρκώς εμπλουτίζει τους στόχους της και προωθεί το έργο της σε ένα συνεχώς διευρυνόμενο κοινό. Επί της ουσίας μέσα από αυτό τον ρόλο του ο πολυτάλαντος αυτός καλλιτέχνης προσπαθεί να ανακαλύψει νέους τρόπους δουλειάς για την ONJ που να ανοίγουν δρόμους και προς άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές φόρμες, να διευρύνουν τις δυνατότητες συνεργασίας και να ξαφνιάζουν με αυτές. Καταφέρνει να επινοήσει νέες συναντήσεις και συνέργειες και να ξαναδώσει ζωντάνια και νέο κίνητρο με την βοήθεια και την ευρηματικότητα πολυάριθμων και διαφορετικών συνεργατών αλλά και σημαντικών καλεσμένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου