Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κοινωνικές Τάξεις στην Ελλάδα του 2012



... Καλο σαν «πλακα» (μαυρη), αλλα καθρεφτιζει την πραγματικοτητα ...




Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο που μιλούσε για νεοάστεγους Έλληνες, το οποίο μου έδωσε και την αφορμή, σε συνάρτηση με την αγάπη που έτρεφα πάντα για το μάθημα της Ιστορίας, να φτιάξω μια λίστα με τις κοινωνικές τάξεις όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή στην χώρα μας και να αφήσω και εγώ κάτι για τους ιστορικούς των επόμενων γενεών!



 
Λοιπόν, έχουμε και λέμε ... Οι κοινωνικές τάξεις στην Ελλάδα του 2012 (πάντα από την ταπεινότερη στην σημαντικότερη), είναι οι ακόλουθες :
 
1. Νεόπτωχοι
Αποτελούν πλέον το ποσοστό 90% του Ελληνικού πληθυσμού και αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, με κάθε νέο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση!
Χωρίζονται σε 3 υποκατηγορίες :

 


 
α) Νεοάνεργοι
Είτε νέοι (με ή χωρίς πτυχίο) που δεν πρόλαβαν ακόμα να επιβιβαστούν στο τρένο της εργασίας, είτε άτομα που εργαζόταν αλλά τα λατρεμένα τους αφεντικά τους πέταξαν στην μέση της διαδρομής προς την συνταξιοδότηση.

 
Κοινός παρονομαστής και των δύο, ότι δεν πρόκειται να βρουν ξανά δουλειά, με καμία κυβέρνηση!


β) Νεοάστεγοι


Η κρίση τους χτύπησε πιο βαριά και πήρε μαζί της σπίτια και αυτοκίνητα. Πλέον δεν έχουν καμιά ελπίδα για δουλειά και είτε αποφασίζουν να ζήσουν σε κανένα παγκάκι και να τρώνε από τα συσσίτια, είτε εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ με προορισμό το κατσικόχωρι του παππού τους και την ερειπωμένη καλύβα που αυτός έμενε.
Σε αυτήν την κατηγορία ενταχθηκαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που είχαν πάρει δάνειο για ανέγερση παραλιακής μεζονέτας με δόση 1.500 ευρώ τον μήνα και τους έκοψαν τα δίκαια επιδόματα που ελάμβαναν ...

γ) Νεάντερταλ
Είναι η τάξη που αποτέλειωσε πλήρως η οικονομική κρίση και τους ανάγκασε να ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες. Θα τους δεις να περπατάνε σκυφτοί από τα προβλήματα, να μην λένε κουβέντα και να ζούνε σε ερειπωμένα κτήρια σαν σπηλιές!


2. Είλωτες
Κοινώς η εργατική τάξη. Δουλεύουν για τρεις και εξήντα, η δουλειά τους είναι ανασφαλής και το μέλλον τους αβέβαιο. Δεν τους έφταναν τα παραπάνω, αλλά πλέον τους έχει ανατεθεί και η δουλειά των απολυμένων συναδέλφων τους, με λιγότερα χρήματα και με απλήρωτες φυσικά τις υπερωρίες. Αλλά αν θέλουν ας κάνουν και διαφορετικά, η τάξη των νεοάστεγων τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.
 



 
3. Αγροτική Τάξη
Η συγκεκριμένη τάξη βρίσκεται χαμένη στο διάστημα αυτή την στιγμή. Πάνω που είχε συνηθίσει να μην κάνει απολύτως τίποτα, να ζει με επιδοτήσεις και να τις ακουμπάει είτε για καινούργιες Πόρσε είτε στα κωλόμπαρα της περιφέρειας, ξαφνικά βρέθηκε να προσπαθεί εναγωνίως να ξεπουλήσει τις Cayenne και να μάθει επιτέλους πως γίνονται οι αγροτικές δουλειές, για να βγάλει τα προς το ζην.
 



 
4. Μεσαία τάξη
Η τάξη αυτή ουσιαστικά θα πάψει να υφίσταται εν έτει 2012. Η κατάσταση στην χώρα επιτρέπει μόνο πολύ φτωχούς ή πολύ πλούσιους, με το χάσμα μεταξύ τους να γιγαντώνεται με τον καιρό. Οι ελάχιστοι που απομένουν σε αυτήν την κατηγορία, θα ενταχθούν μέσα στο έτος με συνοπτικές διαδικασίες στην τάξη των Νεόπτωχων, σύμφωνα πάντα με τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται.
 



 
5. Κλήρος
Η μοναδική τάξη που παραμένει ίδια και απαράλλακτη στην διάρκεια των αιώνων. Δεν φορολογήθηκαν ποτέ, τα είχαν πάντα καλά με κατακτητές και μη ... και πιστέψτε με, θα τα πανε μια χαρά με οποιαδήποτε κυβέρνηση ή ξένη δύναμη επιβλήθεί στην χώρα.
Πιο πολλά στο σχετικό άρθρο του Πρόεδρου ...



 
6. Αληστοκρατία
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν όσοι κατέχουν το χρήμα, με αποτέλεσμα να κινούν και τα νήματα υπογείως. Βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες κάθε λογής, απαρτίζουν την παραπάνω τάξη. Νοιώθουν ότι δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν φόρους, αφήνουν τρελά φέσια στο Δημόσιο και απειλούν να πάρουν τις επιχειρήσεις τους σε γειτονικό βασίλειο (πχ Βουλγαρία). αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους για απολύσεις και μισθούς πείνας στους είλωτες που έχουν στην κατοχή τους ...



 
7. Πεουδάρχες
Είναι αυτοί που μας γαμάνε καθημερινά, κοινώς οι Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς, Δικαστικοί, κλπ. Λόγω της θέσης τους, πιστέυουν (και έχουν απόλυτο δίκιο) ότι τίποτα δεν τους αγγίζει, αφού τα όποια αδικήματα τους παραγράφονται με τον καιρό. Οι Ανώτεροι Πεουδάρχες (Πολιτικοί) συνάπτουν συχνά σχέσεις με την τάξη των Αληστοκρατών ,καθώς και με ξένους Πεουδάρχες και ξεπουλάνε την χώρα σαν να είναι ιδιοκτησία τους, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε υπεράκτιες εταιρίες.
 



 
8. Οι Βασιλικές Οικογένειες

Στην μεταπολεμική Ελλάδα πρωτοπορούμε και δεν έχουμε μόνο μια βασιλική οικογένεια, αλλά τρεις!!! Τη δυναστεία των Παπανδρέου του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου Β' ή αλλιώς "Jeffrey του Ηλίθιου", των Καραμανλήδων του πρώην πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Β' του "Σουβλακοφάγου", και των Μητσοτάκηδων της υποψήφιας για τον θρόνο Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη της "Γιαουρτομούρας"!
Οι εκλογές βέβαια είναι μια τυπική διαδικασία, για να τιμήσουμε τους προγόνους μας που εφηύραν την δημοκρατία και δεν παίζουν κανέναν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα!
 










1 σχόλιο: