Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ένα σιωπηρό αντίο σε μια μεγάλη φωνή... Η Γουίτνεϊ Χιούστον στη γειτονιά των αγγέλων

  Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν για να ξεπεράσει τα προβλήματα εθισμού που είχε με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.


Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 ανακοινώθηκε ο ξαφνικός θάνατος της Whitney Houston, σε ηλικία 48 ετών, σε περίοδο που ετοίμαζε νέα κινηματογραφική παραγωγή, το remake της ταινίας Sparkle, η πρεμιέρα του οποίου προγραμματιζόταν για τον Αύγουστο του 2012.
Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια  βρέθηκε νεκρή αργά το βράδυ στο Beverly Hills της Καλιφόρνια. Ήταν μόλις 48 ετών. Την τραγουδίστρια βρήκε νεκρή ο σωματοφύλακάς της -τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι έκανε τεράστια επιτυχία με τη συμμετοχή της στην ταινία «Bodyguard»- σύμφωνα με όσα δήλωσε η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του νεαρού hip-hop καλλιτέχνη Ray-J, ο οποίος διατηρούσε σχέση το τελευταίο διάστημα με την τραγουδίστρια.
 
Η Γουίτνεϋ Χιούστον (Whitney Houston, 9 Αυγούστου 1963 - 11 Φεβρουαρίου 2012) ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Ο πρώτος της δίσκος με τίτλο το ονοματεπώνυμό της κυκλοφόρησε το 1985 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας «The Bodyguard» που περιέχει το τραγούδι «I Will Always Love You» το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν της Χιούστον και παραμένει μέχρι σήμερα το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με 170 εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι επίσης η μοναδική καλλιτέχνης που κατάφερε να έχει επτά συνεχόμενες νούμερο ένα εισόδους στα Αμερικάνικα Charts (Billboard Hot 100) με τα Saving All My Love for You", "How Will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn't We Almost Have It All", "So Emotional", και το "Where Do Broken Hearts Go".
Μέχρι το 2010, η Χιούστον είχε κερδίσει 415 συνολικά βραβεία, στα οποία περιλαμβάνονται 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards.
Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της αλλά και τη Wikipedia, η Whitney Houston έχει πουλήσει πάνω από 170 εκατομμύρια albums, singles και videos, παγκοσμίως. Μέχρι τώρα, είναι η πλέον πολυβραβευμένη γυναίκα καλλιτέχνης όλων των εποχών, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες. Στη λίστα των βραβείων που έχει κερδίσει συμπεριλαμβάνονται δύο βραβεία Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, σε ένα σύνολο 415 συνολικά βραβείων στην καριέρα της.
Η Whitney Houston έφυγε την παραμονή της πραγματοποίησης του σημαντικότερου μουσικού event της χρονιάς στο Los Angeles, των 54ων βραβείων Grammy.Σύμφωνα με το επίσημο site των βραβείων ο Ken Ehrlich παραγωγός των Grammy, ότι το πρόγραμμα των βραβείων θα αλλάξει, συμπεριλαμβάνοντας ένα μουσικό αφιέρωμα στη «θρυλική» ποπ ντίβα, στο οποίο θα συμμετέχει η Jennifer Hudson.
Στις επιτυχίες της Whitney Houston συμπεριλαμβάνονται σειρά no1 Billboard hits στη δεκαετία του ’80, συμπεριλαμβανομένων των «Saving All My Love for You,» «How Will I Know», «The Greatest Love of All», «Where Do Broken Hearts Go» και «I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me).»

Μετά την επιτυχία της στο «The Bodyguard», η τραγουδίστρια εμφανίστηκε σε πολλά films στη δεκαετία του ’90, συμπεριλαμβανομένου και του «Waiting to Excale». Το 2000 κέρδισε το 6ο της Grammy για την καλύτερη γυναικεία R&Β παρουσία και, ένα μήνα αργότερα, ονομάστηκε «γυναίκα καλλιτέχνης της δεκαετίας» στα «Soul Train» Music Awards.

Η καριέρα της βρέθηκε σε αδιέξοδο τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, όταν εισήχθη για αποτοξίνωση λόγω προβλημάτων εθισμού. Έκανε διάλειμμα για αρκετά χρόνια, πριν κυκλοφορήσει το πρώτο της album μετά από πολλά χρόνια, το «I Look to You», το 2009.

«Έκανα μόνο ένα διάλειμμα, που κάποιες φορές πρέπει να το κάνεις» ανέφερε η ίδια…. «Πρέπει να γνωρίζεις πότε πρέπει να επιβραδύνεις το τρένο και να κάτσεις να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις για λίγο». Το Μάιο του 2011 μπήκε, όμως, και πάλι σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

H Houston είχε έναν «θυελλώδη» γάμο με τον Bobby Brown, Αμερικανό R&B τραγουδιστή, ο οποίος είχε πολλά προβλήματα με το νόμο. Το ζευγάρι εμφανίστηκε μαζί στα μέσα της δεκαετίας του 2000 στο reality show «Being Bobby Brown». Είχαν μία κόρη, την Bobbi Kristina, 19 ετών σήμερα…
Το παγκόσμιο κοινό φαίνεται να στέλνει ένα σιωπηρό αντίο στην μεγάλη αυτή φωνή
Καλό ταξίδι Whitney… We will always love u…

Πηγές: Wikipedia - CNN - site των Grammy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου