Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Hidden Orchestra, Κατερίνα Μακαβού, Who Does

 Εκλεκτική φιλοσοφία μουσικού ταξιδιού, πειραματικές βάσεις, γεύση προόδου, φρεσκάδας και αποκαλυπτικών αισθήσεων.

Το εκπληκτικό ντεμπούτο άλμπουμ των Hidden Orchestra, με τον τίτλο Night Walks, κυκλοφόρησε το 2010 και το εξίσου εκπληκτικό ολοκαίνουργιο νέο EP με τίτλο “Flight” που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την κλασική, την jazz, όλα τα σχήματα και τα μεγέθη της electronica και της dance μουσικής και συνδυάζουν την απλότητα και την ειλικρίνεια των folk και rock, με απόλυτη ισορροπία.

Όπως είπε και ο DJ Vic Galloway στο BBC Radio 1, "μια μπάντα που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που μπορείτε να δείτε ζωντανά"!!
 
Οι Hidden Orchestra είναι στην ουσία, η ενσάρκωση του καλλιτεχνικού οράματος του Joe Acheson, ενός πολύ οργανίστα, συνθέτη, παραγωγού, sound designer, με κλασική εκπαίδευση βάση το Εδιμβούργο, η μπάντα συνδυάζει δύο drummers και βαθιές μπάσο γραμμές με ισχυρές επιρροές από την jazz και την κλασική μουσική, δημιουργώντας καταπληκτικά κινηματογραφικά τοπία, με έντονη συναισθηματική φόρτιση και προμηνύοντας το μέλλον των κλασικών μουσικών οργάνων, αναδεικνύοντας την ενεργητική πρωτοτυπία με την οποία μιμούνται την ηλεκτρονική μουσική μέσω ακουστικών μέσων.

Το Night Walks χρηματοδοτήθηκε από το Scottish Arts Council, επιτρέποντας στον Acheson να διερευνήσει τις σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες των ιδεών του, χρησιμοποιώντας σε κάθε κομμάτι έξι διαφορετικά drum kits σε κάθε τόνο, πάνω από 100 κανάλια ήχου και άλλες περίπλοκες τεχνικές, επιτρέποντας στους μουσικούς του να απελευθερώσουν όλο το ταλέντο τους, αναμειγνύοντας τα πλούσια φυσικά-ακουστικά στοιχεία με λεπτά ηλεκτρονικά χρώματα.

Ακούγοντάς τους Hidden Orchestra θα πιάσεις τον εαυτό σου να βρίσκεται σε κάποιο φανταστικό τρένο στον ουρανό, μιας και σε προτρέπει σε αποφυγή της πραγματικότητας και σε ακραία μουσική ονείρωξη. Ίσως σε ξανακάνει και λίγο παιδί και σε στείλει στις πλατείες που κάποτε έκανες τα πρώτα σου μεθύσια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΚΑΒΟΥ
   
Η Κατερίνα Μακαβού ξεκινά το μουσικό της ταξίδι από την γενέτειρά της την Θεσσαλονίκη, ενώ αργότερα ακολουθούν σημαντικές συνεργασίες με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Σωκράτης
Μάλαμας, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Γιώργος Καζαντζής, ενώ το 2010 μοιράζεται τη σκηνή με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μας κέρδισε αβίαστα άλλοτε μέσα από τη ζεστή και μεστή μπάσα φωνή της και άλλοτε μέσα από τα «πριμαριστά» ξεσπάσματά της. Τα συναισθήματα που νιώθεις όταν την κοιτάς πάνω στη σκηνή αντιφατικά, την ίδια στιγμή που απομονώνεται και φεύγει μακριά, με ένα παράξενο τρόπο σε παίρνει μαζί της, σε κάνει να μη θες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της.

Η Κατερίνα παρουσιάζει κομμάτια από την προσωπική της δουλειά «Μικρά Μυστικά» αλλά και νέες δημιουργίες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν δισκογραφικά σε λίγους μήνες. Σε ένα ήλεκτρο-ακουστικό πρόγραμμα η Κατερίνα ξεφεύγει από τις κλασικές συνταγές επιχειρώντας εκτός από τις προσωπικές της δημιουργίες να μας κάνει ένα ωραίο πέρασμα στις μουσικές που αγάπησε!

WHO DOES

Αυτοσχεδιασμός και σύνθεση δημιουργούν μελωδικές γραμμές και ολοκληρωμένα έργα με την μοναδική δεξιοτεχνία του WHO DOES που θα παρουσιάσει την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Gazarte για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό το εξαιρετικό άλμπουμ Dolphins In the Sky.

Τιμές εισιτηρίων:
15€ Δ Ζώνη
20€ Γ Ζώνη
25€ Β Ζώνη
30€ Α Ζώνη VIP

----

Gazarte
Βουτάδων 32 - Γκάζι
Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου