Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ηγέτης του Δημήτρη Κουρούμπαλη So7

    Μια παραγωγή της So7
σε συνεργασία με το θέατρο Badminton.

Από 7/12 έως 25/12
(Εκτός Δευτέρας και Τρίτης)

Ώρα Έναρξης: 9.15

Τιμές εισιτηρίου: 9 και 15 ευρώ

Πίσω από την κεντρική σκηνή του Θεάτρου Badminton,
στο «Backstage Theater Festival»,
η So7 παρουσιάζει τη νέα της παράσταση
από 7 έως 25 Δεκεμβρίου
με τίτλο «Ηγέτης»

Τα κράτη κατά κανόνα περνούν από περιόδους τάξης σε περιόδους αταξίας για να επανέλθουν και πάλι στην τάξη. Κι αυτό γιατί η ικανότητα οδηγεί στον εφησυχασμό, ο εφησυχασμός στην αδράνεια, η αδράνεια στην αταξία, η αταξία στον όλεθρο. Από τον όλεθρο πάλι γεννιέται αντίστοιχα η ανάγκη για τάξη, από την τάξη η ικανότητα, από την ικανότητα η δόξα και η ευημερία.
Νικολό Μακιαβέλι, Ιστορία της Φλωρεντίας

Η So7 μετά τη μεγάλη αποδοχή της παράστασης «Τι θα κάνουμε τώρα;» που έκανε αίσθηση στο κοινό με την καινούργια θεατρική γλώσσα την οποία πρότεινε, επανέρχεται στη νέα της δουλειά για να αναζητήσει μέσα σ’ αυτή την σπείρα από την τάξη στην αταξία, μια προσωπικότητα που θα γίνει ηγέτης. Σ’ ένα τοπίο λουσμένο στο φως, τον θόρυβο και την έλλειψη νερού, οι άνθρωποι γίνονται μάρτυρες της γέννησης, της ωρίμασης και της ολοκληρωτικής επικράτησης στην εξουσία ενός εξαιρετικού προσώπου, ενός ηγέτη. Και πώς αυτός γίνεται δεκτός από τους υπόλοιπους, εμάς.

Κείμενο: Κουρούμπαλης
Σκηνοθεσία: Φρόσω Κορρού, Μάξιμος Μουμούρης
Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Παίζουν:  Υβόννη Τζάθα, Σάντυ Σπυρίδη, Μιχάλης Κουμαριανός, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης


So7

Η So7 οργάνωσε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά τις συναυλίες της Λένας Πλάτωνος στο Ηρώδειο «ΠΛΑΤΩΝΟΣ 08» και στο Παλλάς «ΣΑΜΠΟΤΑΖ+», έχει δημιουργήσει τις παραστάσεις «Τι θα κάνουμε τώρα;» 2011, «Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα;» 2008 και «Διαχείριση εικόνων εαυτών» 2004, ενώ οργανώνει σεμινάρια με άξονα τις τεχνικές του σωματικού και δημιουργικού θεάτρου.

Στην καινούργια της πρόταση, τον «Ηγέτη» η So7 συνδυάζει το θέατρο του παιχνιδιού με την πολιτική θέση, την ανατροπή των θεατρικών συμβάσεων και την ποιητικότητα με το σαρκασμό και την αυτοακύρωση.



Η So7 αποτελείται από τους:

Φρόσω Κορρού - χορογράφος
Δημήτρης Κουρούμπαλης - κείμενα, ηθοποιός
Υβόννη Τζάθα - ηθοποιός
Μιχάλης Κουμαριανός - ηθοποιός
Δημήτρης Πασσάς - ηθοποιός
Μάξιμος Μουμούρης - σκηνοθέτης, ηθοποιός
Σάντυ Σπυρίδη - ηθοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου