Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

DOMENICA: «Αυτή την περιοδο δουλευουμε πανω σε νέο υλικο και πολύ συντομα θα εχετε νεα μας…»

 Σε μια σύντομη αλλά περιεκτική συνέντευξη τους στον nlpradio, οι  DOMENICA σύγχρονοι και διαχρονικοί δηλώνουν παρόντες, μάχιμοι και έτοιμοι για το καλύτερο. Παραμένουν μια από τις μακροβιότερες μπάντες στην Ελληνική σκηνή και όπως λένε οι ίδιοι στον nlpradio “προσπαθούμε με χίλιους κόπους να το κρατάμε ζωντανό”, δηλώνουν πολύ πιθανόν στην καινούρια τους δουλειά να έχουν μελοποιημένα ποιήματα, τους επηρεάζει η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε, μιλάνε για τη στροφή στον ήχο τους ιδιαίτερα στο τελευταίο τους  cd,  λένε ότι γενικά τους  αρέσει να πειραματίζονται και στις συναυλίες τους και αυτή την περίοδο δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα τους.  
nlpradio: Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την ύπαρξη της μπάντας και των μελών της από το ξεκίνημά σας εώς και σήμερα;

DOMENICA: Στα μεσα του ’90 ο Δημητρης Κανελλοπουλος δημιουργησε το group.
Ειμαστε 15 χρονια στο δρομο και τα τελευταια 10 στην δισκογραφια. Αυτο σημαινει οτι παραμενουμε μια από τις μακροβιοτερες μπαντες στην Ελληνικη σκηνη και  προσπαθουμε με χιλιους κοπους να το κραταμε ζωντανο.

Τα album που εχουν κυκλοφορησει κατά σειρα είναι τα: ‘’Αχρηστα ρολόγια ‘’ , 1999, ‘’Μεσα στη βουη του δρομου’’ 2002, ‘’Ιστοριες για μικρους και μεγαλους’’ 2004, ‘’Χιλιες φορες ετσι’’ 2007. Το τελευταιο ονομαζετε‘’Ληθη’’  και είναι μια ανεξαρτητη παραγωγη που κυκλοφορησε στα τελη του 2009.

nlpradio:
Έχετε μελοποιήσει ποιήματα του Ναπολέων Λαπαθιώτη και του Μήτσου Παπανικολάου. Υπάρχει κάτι ανάλογο στο μυαλό σας για το μέλλον;

DOMENICA: Ο Δημήτρης  Κανελλόπουλος είχε την τρέλα μαζί και εμείς, να ψάχνει σε παλαιοπωλεία, δισκάδικα, βιβλιοπωλεία στο μοναστηράκι κάθε Κυριακη μεσημερι, άλλοτε ξεσκονίζοντας και άλλοτε ψάχνοντας , cd, δίσκους, παλιές φυλλάδες,παλια βιβλια και έτσι μια μέρα έπεσαν αυτα τα ποιηματα στα χέρια του και κάπως έτσι βγήκαν όλα αυτά τα τραγούδια. Οταν διαβαζεις αυτους τους στιχους θαρρεις πως γραφτηκαν σημερα.
Εναι πολύ πιθανον στην καινουρια μας δουλεια να εχουμε μελοποιημενα ποιηματα.

nlpradio:
Η τελευταία σας δουλειά με τίτλο ‘’Λήθη’’ του 2009 , περιείχε κομμάτια πιο heavy απ’ ότι έχουμε συνηθίσει τους Domenica ! Που οφείλεται αυτή η στροφή στον ήχο σας ? Γενικά σας αρέσει να πειραματίζεστε και στις συναυλίες σας ?

DOMENICA: Υπάρχει μια σκληρη πραγματικοτητα που βιωνουμε οποτε ηταν λογικο επακολουθο να σκληρηνουμε την γλωσσα και τον ηχο μας. Μας δυσκολεύουν τον χρόνο και τη ζωή μας και αντιδρούμε με αυτό το άλμπουμ. Ίσως πρέπει να φωνάζουμε πιο δυνατά, γι’ αυτό και ο πιο σκληρός και δυνατός ήχος. Γενικα μας αρεσει να ‘’πειραζουμε’’ τα τραγουδια στις συναυλιες μας,  βοηθαει και η τεχνολογια σε αυτό  αφου συνεχως ασχολουμαστε με νεους ηχους και μηχανηματα…

nlpradio:
Έχετε υλικό στα σκαριά για νέο δίσκο ?

DOMENICA: Αυτή την περιοδο δουλευουμε πανω σε νέο υλικο και πολύ συντομα θα εχετε νεα μας…
nlpradio:
Έχετε σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις στο μέλλον?

DOMENICA: Ένα Rock συγκροτημα δε σταματαει ποτε να κανει αυτό που του αρεσει… Live…!!
                

Οι DOMENICA αποτελούνται από τους
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ (φωνητικά-κιθάρα)
ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΝΑΚΑ (μπάσο)
ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΗΣΤΟΥ (ντραμς)
ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΡΕ (κιθάρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου