Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

6 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ



Χορογραφία:
Ρένα Κωνσταντάκη
Yumiko Yoshioka

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, έναρξη 21.00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα Θέατρο Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Χορεύουν:
Yumiko Yoshioka - Ruben Antoniano Villalobos

“6 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ”

Η χορευτική ομάδα Indigo Fera παρουσιάζει την παράσταση χορού «6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα» σε χορογραφία Ρένας Κωνσταντάκη και Yumiko Yoshioka για τρεις μόνο παραστάσεις στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
       
Από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο του butoh διεθνώς, η Yumiko Yoshioka συνεργάζεται σταθερά με την Indigo Fera Art Productions και τη Ρένα Κωνσταντάκη από το 2007. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον των δύο χορογράφων στρέφεται στις 6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα, την ώρα που έχουμε το λυκόφως η το λυκαυγές , στην αρχή και το τέλος της ημέρας. Ειναι μια στιγμή ποιητική, ονειρική, η οποία μας επιτρέπει να συνδεθούμε με την ομορφιά της φύσης, άρα και της ζωής. Tην ώρα εκείνη είναι χαρακτηριστική η απουσία σκιών. Οι μορφές είναι δυσδιάκριτες, επιτρέποντας έτσι να φανερωθεί καθαρά μια καινούργια μορφή, προερχόμενη από την επαναληπτική διεργασία των εμπειριών μας.
   
Το έργο πραγματεύεται την αγωνιώδη αναζήτηση επαφής με τους άλλους και τον ίδιο μας τον εαυτό. Εμφαση δίδεται στην ανακάλυψη και μάχη με τις σκιές των άλλων και της δικής μας σκιάς, η οποία, ως αναπόσταστο μέρος του εαυτού μας, συμβολίζει τις άγνωστες πλευρές των άλλων και του εαυτού μας.
Yumiko Shadows

Σε μία παράσταση διάρκειας 60’ η Yumiko Yoshioka μεταμορφώνεται από παιδί σε ενήλικα και στη διαδρομή αυτή περνάει από την αφέλεια στο πόνο και τελικά στη συμφιλίωση. Σε ένα μίνιμαλ σκηνικό περιβάλλον χορεύει με σκιές που εμφανίζονται και χάνονται. Ο Ruben Antoniano Villalobos βγαίνει απο τη σκιά, τη συνοδεύει σε ένα ντουέτο και χάνεται πάλι σαν σκιά.

Εμπνευσμένο από το Γερμανικό εξπρεσιονισμό, το σουρεαλισμό και το κίνημα dada, το butoh δεν έχει προκαθορισμένη μορφή ή φόρμα. Χρησιμοποιεί το σώμα σαν ένα ζωντανό εξελισσόμενο υλικό, που δημιουργός του είναι η ίδια η ζωή. Ο χορός ενυπάρχει. Το σώμα, ένα μεταβαλλόμενο γλυπτό, διαμορφώνεται από τη ζωή και ειδικότερα από την ατομική ζωή καθενός από εμάς. Αναζητά τη καθαρή συνείδηση, την ατομική αναγκαιότητα σε κάθε στιγμή. Παράγει το δικό του χώρο και χρόνο, προβάλλοντας εσωτερικές, προσωπικές και αρχέγονες ποιότητες κρυμμένες μέσα μας.

Η Ρένα Κωνσταντάκη και η Yumiko Yoshioka έχουν συνεργαστεί για άλλες δύο παραστάσεις, το “ΕΝ ΟΝ” και “ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΥΛΛΗΨΗ: Ρένα Κωνσταντάκη
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Ρένα Κωνσταντάκη / Yumiko Yoshioka
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Σοφία Κουμπλή
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρία Χανιωτάκη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Τάσος Παπαιωάννου
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Αντώνης Βολανάκης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Νίκος Βλασόπουλος
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ VIDEO: Λουίζος Ασλανίδης/ Φάνης Καραγιώργος
ΧΟΡΟΣ: Yumiko Yoshioka/ Ruben Antoniano Villalobos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου