Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο τραγούδι και το θέατρο. Είναι κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη.
Από πολύ μικρή συμμετείχε σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και σαν τραγουδίστρια σε δισκογραφικές δουλειές με παιδικά τραγούδια.
Οι ζωντανές της εμφανίσεις ξεκίνησαν με τον Γιώργο Νταλάρα. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα μετράει πολλές και εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες όπως με τους: Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κούτρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Φίλιππο Πλιάτσικα, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Μιχάλη Χατζηγιάννη, ONIRAMA, IMAM BAILDI, Πάνο Μουζουράκη, Νατάσσα Μποφίλιου, Ρίτα Αντωνοπούλου.
Το 2008-2009 είναι μια καθοριστική χρονιά για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, συνεργάζεται επί σκηνής με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα και ταυτόχρονα εκδίδεται η πρώτη προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΕΛΑ». Στο album αυτό συγκέντρωσε πολλές και ισχυρές υπογραφές δημιουργών: Φίλιππος Πλιάτσικας, Αντώνης Μιτζέλος, Νίκος Μωραΐτης, Λίνα Δημοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Σταύρος Λογαρίδης, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Τζάνος, Τρύφων Κουτσουρέλης, Αχιλλέας Διαμαντής, Λάκης Παπαδόπουλος, Μαριανίνα Κριεζή. Το πρώτο αυτό δισκογραφικό της βήμα έγινε πλατινένιο και έκανε πολύ μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία με τραγούδια όπως τα ΕΛΑ, ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ, ΜΙΚΡΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ κ.α.
Αμέσως μετά, κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ 2» που επίσης συγκεντρώνει υπογραφές σημαντικών δημιουργών όπως: Λάκης Παπαδόπουλος, Sunny Μπαλτζή, Νίκος Αντύπας, Νίκος Μωραϊτης, Τρύφων Κουτσουρέλης, Όλγα Βλαχοπούλου, Βασίλης Γαβριηλίδης, Δημήτρης Φάκος και Βασίλης Μπαμπούνης. Το δεύτερο αυτό album έγινε χρυσό, με πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες και τραγούδια που παρέμειναν για περισσότερο από 8 μήνες στο top 30 των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών όπως: ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΕΙ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου