Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011


Γιώργος Τσαλίκης
1975.
 25 Οκτωβρίου. Σ' ένα σπίτι της Στυλίδας, μια οικογένεια χαιρόταν τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού. Ήταν η οικογένεια του Βασίλη και της Ευγενείας Τσαλίκη, οι οποίοι κρατούσαν στην αγκαλιά τους το νεογέννητο αγοράκι τους. Αυτό λοιπόν το αγοράκι με τα μαύρα εκφραστικά μάτια βαπτίστηκε Γιώργος. Ήταν ο Γιώργος Τσαλίκης.
1980 Σε ηλικία 5 χρόνων οι γονείς του, του πήραν μια κιθάρα, η οποία ήταν πιο ψηλή από αυτόν και φυσικά δεν μπορούσε να την κρατήσει. Έτσι την έβαζε κάτω και άρχιζε το...γρατζούνισμα. Αυτή ήταν ένδειξη ότι κάτι τρέχει ανάμεσα στον Γιώργο και τη μουσική. Δάσκαλος του ένας κανταδόρος από τη Λαμία.
2001 
Μάρτιος. "Αν ήμουνα παλιόπαιδο" το πρώτο cd του Τσαλίκη βρίσκεται ήδη στα ράφια των δισκοπωλείων από την Nitro music. Το "Με χαλάει" γίνεται το hit και η δημοτικότητά του εκτοξεύεται στα ύψη. 

 "Για σένα ξενυχτάω!". Είναι ο τίτλος του δεύτερου cd του, που κυκλοφορεί από την Nitro music.

Χριστούγεννα...το 2002 τελειώνει και είναι δικαιωματικά και πάλι η χρονιά του. για να το γιορτάσει κυκλοφορεί ένα single με ένα τραγούδι, το "Μια χαρά". Ένα αισιόδοξο κομμάτι που γίνεται αμέσως ραδιοφωνική επιτυχία και το single αμέσως χρυσό.
Νοέμβριος 2003
 Κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Έκανα τη νύχτα μέρα" και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε χρυσή!
Οκτώβριος 2004 
Κυκλοφορεί η τέταρτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Ο τέλειος άντρας"! Το ομότιτλο άλλωστε κομμάτι έγινε με την πρώτη του κιόλας μετάδοση "talk of the town"...
Κυκλοφορεί από την Universal Music ο νέος του δίσκος με τίτλο "Πυρετός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου