Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Περιφέρεια Αττικής: Έργα αναβάθμισης και αγορά εξοπλισμού σε Παίδων Πεντέλης και Ευαγγελισμό





Σύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα και έναν πλήρη πύργο ενδοσκοπήσεων αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, συνολικής δαπάνης 400.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπλέον, η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας αναλαμβάνει τη δημοπράτηση, τεχνική υποστήριξη και επίβλεψη, για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμισης των Χειρουργείων και Δημιουργίας χώρου μεταναισθητικής φροντίδας». Τη σχετική προγραμματική σύμβαση υπέγραψε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η διοίκηση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, τη Δευτέρα (04/02/2019), κατά τη διάρκεια επίσκεψης της κ. Δούρου στο νοσοκομείο, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την εκδήλωση απόδοσης τιμής στους υπαλλήλους που αφυπηρέτησαν κατά το 2018. Την κ. Δούρου συνόδευε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Φώτης Χρυσικός.

Παράλληλα, με 4,7 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής την αγορά σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Η στήριξη της δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια Αττικής είναι μια εμβληματική απόφαση. Βρίσκεται στον πυρήνα της κοινωνικής της πολιτικής και σηματοδοτεί την ανάγκη περαιτέρω μεταρρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου, υπογράμμισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, στην εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», την Τρίτη (05/02/2019).

Στο πλαίσιο της πολιτικής της σε αυτόν τον τομέα, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 40,6 εκατομμύρια ευρώ την προμήθεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Υγείας, και για τα 31 νοσοκομεία. «Από την Πεντέλη ως την Ελευσίνα και από την Αθήνα ως το Πέραμα», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου. Το συνολικό κόστος αγοράς σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής για τον Ευαγγελισμό ανέρχεται σε 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν υποκαθιστούμε την Κυβέρνηση ή το Υπουργείο», σημείωσε η Ρένα Δούρου αναφερόμενη στην υλοποίηση του κοινωνικού ρόλου, «που οφείλει να παίζει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της». Την κ. Δούρου στην εκδήλωση συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελική Λεβέντη, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φώτης Χρυσικός και Κατερίνα Κρητικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου