Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Aπαιτώντας να πληρωθούν άμεσα οι συμβασιούχοι των δήμων


 Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών προχώρησαν, το Συνδικάτο Εργαζομένων
στους ΟΤΑ, σωματεία εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση και οι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με το ΚΚΕ, απαιτώντας να πληρωθούν άμεσα οι συμβασιούχοι των δήμων και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

    Σε συνάντηση που είχαν με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών, Δ. Παπασταμόπουλο, υπογράμμισαν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει, με τους εργαζόμενους συμβασιούχους να παραμένουν απλήρωτοι, επειδή οι επίτροποι δεν υπογράφουν τα σχετικά εντάλματα και πολλοί απειλούνται με απόλυση παρά την παράταση της εργασίας τους μέχρι και το Δεκέμβρη του 2017. Παράταση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση κάτω από την πίεση του αγώνα των εργαζομένων και προκειμένου να τους καθησυχάσει και να μη διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

    Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά οι δήμαρχοι, οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες και χωρίς αυτούς θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των δήμων, ενώ έκαναν λόγο για νέα γενιά ομήρων. Κάλεσαν δε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων των εν λόγω εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, ενώ υπογράμμισαν τους κινδύνους, όπως προδιαγράφονται και στο πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη», για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων και παράδοσή τους σε φορείς της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας.

    Επίσης, τέθηκε και το ζήτημα της συνεχούς αύξησης των εργατικών ατυχημάτων, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, που οφείλεται ακριβώς στην πολιτική της πρόσληψης συμβασιούχων, που δεν προλαβαίνουν να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία, δουλεύοντας με κίνδυνο της ζωής τους.

    Από την πλευρά της κυβέρνησης, σημειώθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ξεκαθαρίστηκε, δε, ότι δεν γίνεται να μετατραπούν οι συμβάσεις των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, καθώς αυτό αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στους κανονισμούς της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου