Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Mε ιδιαίτερη σκληρότητα και βία Νιγηριανός λήστευε ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας


Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Νιγηρίας για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που
τελέσθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 28-2-2017 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, ένας 32χρονος υπήκοος Νιγηρίας για ληστείες κατ’ εξακολούθηση από τις οποίες επήλθε βαρύτατος τραυματισμός προσώπου, από ιδιαίτερα επικίνδυνο δράστη που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, βαριά σωματική βλάβη και αντίσταση. Κατά την στιγμή της σύλληψής του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο δίμηνο, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 32χρονος κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές. Στη συνέχεια τα ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο δεκατέσσερις (14) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων :
  • εννέα (9) στην περιοχή της Κυψέλης
  • δύο (2) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα
  • μία (1) στην περιοχή των Αμπελοκήπων
  • μία (1) στην περιοχή της Ομόνοιας
  • μία (1) στην περιοχή του Κολωνακίου.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν (2013) για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου