Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Kινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 14/03 αποφάσισε ο Δήμος Πετρούπολης

Την Τρίτη, 28/02, πραγματοποιήθηκε η πλατιά σύσκεψη για την Παιδεία και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων στο Δήμο Πετρούπολης. Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώθηκε από τον Δήμο, τους εκπαιδευτικούς φορείς και την Λαϊκή Επιτροπή της πόλης.

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, ενώ τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθησαν. 
Ο δήμαρχος στην εισήγησή του εξήγησε πως η παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στην οικονομία και αποτελεί βασικό μοχλό στην υλοποίηση των στόχων και των επιδιώξεων της άρχουσας τάξης. 
Αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα σχολεία, τόσο στις τεχνικές τους υποδομές όσο και στο περιεχόμενο μάθησης, τονίζοντας πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Στο τέλος της εισήγησής του ο Δήμαρχος τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεση λύση στο οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Πετρούπολη, ενώ επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή στέκεται απέναντι σε τέτοιες πολιτικές και καλεί τον λαό της πόλης να παλέψει για την παιδεία και την κοινωνία που θα είναι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίσθηκε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη, 14/03, προκειμένου να κατατεθούν τα αιτήματα στον Υπουργό και να οργανωθεί η περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου