Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δήμος Ιλίου - Ψήφισμα καταδίκης για τη χρήση βίας εναντίον αιρετών του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος από ομάδα ατόμων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 02.03.2017,
ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα καταδίκης για τη χρήση βίας εναντίον αιρετών του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος από ομάδα ατόμων:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου καταδικάζει τη χρήση βίας και κάθε προσπάθεια φίμωσης και αυταρχισμού, από όπου και αν προέρχεται, σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη, αλλά και σε αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στους φορείς της.
Στην κοινωνία μας δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους βίαιες συμπεριφορές.
Τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορούν να επιλύονται με το διάλογο και όχι με τη βία.»

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
·       Στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος
·       Στον τοπικό τύπο
·       Στο διαδίκτυο



Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Κουκουβίνος Δημήτριος


Σημ.
Όπως περιγράφουν μέλη της δημοτικής αρχής (η ανωνυμία τους τηρείται για ευνόητους λόγους), έχουν απειληθεί συγγενικά τους πρόσωπα, υπάλληλοι είναι φοβισμένοι, αιρετοί δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη καθώς υπάρχουν οπαδοί που διασκορπίζονται σε στενά τραμπουκίζοντας.

«Ακούμε απειλές όπως “θα βρεθείτε σε κάνα χαντάκι”, “ξέρουμε πού μένετε”, “ή υπογράφετε ή θα πεθάνετε”, ένα αίτημα που στην ουσία δεν υφίσταται, καθώς περιμένουν από εμάς να υπογράψουμε ένα φανταστικό χαρτί» περιγράφουν, τη στιγμή που ο δήμος με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι το κλίμα βίας και τρομοκρατίας των ημερών έχει επικρατήσει «υπό την ανοχή της πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ».

Απούσα η Αστυνομία

Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας
Καταγγέλλοντας την Αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στήριξή τους, μέσω της απουσίας τους, στα όσα διαδραματίζονται στην πόλη, ο κ. Πάνος προειδοποιεί: «Αν αφήνετε ανθρώπους να τρώνε ξύλο, θα τρώτε στη συνέχεια και εσείς. Μη νομίζετε ότι θα γλιτώσει κανείς από αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με στελέχη της, η δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί επανειλημμένα για τα περιστατικά των ημερών στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Θα παραμείνει άραγε η κατάσταση ως έχει, με τους θεσμούς της πολιτείας να κλείνουν αυτιά και μάτια στα όσα καταγγέλλονται αφήνοντας ανθρώπους απροστάτευτους;

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ακυρώθηκε λόγω της αδυναμίας προστασίας των αιρετών. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μάς δηλώνει ότι δεν θα συγκαλέσει νέο συμβούλιο χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Θα αφεθεί μπλοκαρισμένη η λειτουργία της πόλης εις βάρος χιλιάδων δημοτών;

Στο μεταξύ, σε ανοιχτή συνέλευση καλεί σήμερα (19.00, Πολυτεχνείο) ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Στρούγκα». Πρόκειται για συνέχεια προηγούμενης συζήτησης, που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, με αφορμή τις επιθέσεις στον χώρο το Σάββατο και τη Δευτέρα.

Σκοπός, η «οργάνωση άμεσης και μαχητικής απάντησης του κινήματος απέναντι στους νέους βανδαλισμούς στην κατάληψη και στις τραμπούκικες επιθέσεις του οπαδικού στρατού του Μελισσανίδη» αναφέρει ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι η κεντρική στόχευση της πρώτης συνέλευσης «επικεντρώθηκε στο να δοθεί μια άμεση απάντηση στην άγρια επέλαση του κεφαλαίου και τις εμπροσθοφυλακές του στη γειτονιά μας, αντάξια σε πολιτική αποτελεσματικότητα και μαχητική αγωνιστική παρουσία εκείνης της 3ης Ιούλη 2014, της μεγαλύτερης διαδήλωσης που γνώρισε ποτέ η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας».

*Απόσπασμα από http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου