Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Μπάμπης Καούκης: Στο προαύλιο της κολάσεως η οικονομία


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το θέατρο, ψάχνοντας να βρει δήθεν κόκκινες γραμμές για να δείξει στον Ελληνικό Λαό ποσό σκληρή διαπραγμάτευση κάνει και θα κάνει.

Το αφορολόγητο όμως χάθηκε όπως χάθηκαν μέρος των συντάξεων και των μισθών.
Η αγορά εργασίας καταρρέει, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους. Ιστορικά αρνητικά ρεκόρ ανεργίας καταγράφηκαν στη διετή αριστερή διακυβέρνηση της χώρας.
Οι επιχειρήσεις βουλιάζουν και χάνονται μέσα στη λαίλαπα της φοροκαταιγίδας.
Είτε κλείνουν είτε φεύγουν στο εξωτερικό και είναι φυσικό όταν φορολογούνται με μέσο συντελεστή 29%, ενώ στη Βουλγαρία είναι 10%, στη Κύπρο και στην Ιρλανδία 12,5%.
Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από 700 πολυεθνικές όπως η google, η apple, Starbucks έχουν την φορολογική τους έδρα στην Ιρλανδία, μια χώρα που είχε σχεδόν τα ίδια προβλήματα με εμάς, μπήκε στο μνημόνιο εργάστηκε σκληρά και ξαναβρήκε τους ρυθμούς της.
Εμείς συνεχίζουμε τη πολιτική της διόγκωσης του δημοσίου, του κομματικού κράτους, του ψέματος, του λαϊκισμού, του στραγγαλισμού της επιχειρηματικότητας. Ακόμα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κοιτάμε να εξαφανίσουμε, με τα εξοντωτικά πρόστιμα για μια αλλαγή ωραρίου υπαλλήλου.
Δεν Πάει άλλο!! Ας τελειώνουμε!!! Ας κάνουμε γρήγορα όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται εδώ και χρόνια το κράτος μας.
Ο κόσμος υποφέρει. Δεν αντέχει άλλα ψέματα και περιπέτειες.
Ούτε η ελληνική οικονομία μπορεί να περιμένει άλλο. Το Grexit είναι κοντά.
Όμως ακόμα και σήμερα μπορούμε. Η Ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να περάσει σε μια αναπτυξιακή τροχιά αρκεί να δώσει έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα, στο νοικοκύρεμα του δημοσίου τομέα, στην προσέλκυση επενδύσεων σε ένα περιβάλλον ασφάλειας δικαίου για τους επενδυτές και στη βοήθεια ανάπτυξης βιομηχανικών μονάδων καθώς και στην παραγωγή, μεταποίηση και συσκευασία τροφίμων.
Μόνο έτσι θα ανακάμψουμε. Οι εμμονές, οι αγκυλώσεις και οι άρρωστες ιδεοληψίες ανθρώπων που δεν έχουν εργαστεί και δεν έχουν σχέση με την πραγματική αγορά δεν μας χρειάζονται.
Το ερώτημα είναι: Grexit ή μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη;;
Μπάμπης Καούκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Αξ/κής Αντιπολίτευσης Δήμου Ιλίου
Γεν.Γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου