Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΟΧΙ στην ανέγερση Mall στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη λένε οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Είναι γνωστή η υπόθεση που αφορά στην προσπάθεια ανέγερσης Mall στο χώρο του πρώην
εργοστασίου Μουζάκη.

Η εταιρεία Artume, που εξαγόρασε η BlackRock, επιδιώκει με κάθε μέσο την κατασκευή ενός Mall εμπορίου και μαζικής ψυχαγωγίας με τον τίτλο “Academy Gardens”, 55.000 τμ. Η υπόθεση για τρία και πάνω χρόνια έχει σταματήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τη σταμάτησαν οι αγώνες των κατοίκων, η δημοσιότητα που αυτοί έδωσαν στο θέμα, οι πυκνές πολιτικές εξελίξεις από το 2015 μέχρι το 2016.

Με πρωτοβουλία και της δημοτικής παράταξης ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ’’ και σε συνεργασία με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, προκλήθηκε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο , και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση, αντίδρασης στην ανέγερση Mall.

Για την Ακαδημία Πλάτωνος από το 2014 η συζήτηση έχει εγκλωβιστεί στους όρους δόμησης, με ορατό το ενδεχόμενο τελικά το έργο να προχωρήσει έστω με μειωμένους συντελεστές. Η νέα πρόταση του ΥΠΕΝ ,είναι για μείωση του συντελεστή δόμησης, σύμφωνα με παλαιότερες γνωμοδοτήσεις του. Στο ζήτημα του ύψους, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έδωσε την έγκριση για 18 - 21 μ. με βάση το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει οπτική επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο.

Εμείς, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Συντονιζόμαστε, κάτοικοι και καταστηματάρχες παίρνοντας αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας. Η συλλογική προσπάθεια κατοίκων-αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών μπορεί να τους σταματήσει. Σας καλούμε σε συναγερμό για να μην προχωρήσουν τα σχέδια τους.

Να μην περάσουν:

-Η καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όσων ακόμα επιβιώνουν από την επίθεση των μνημονίων, του Περιστερίου, των Σεπολίων, του Κολωνού, του Σκουζέ, του Πλάτωνα, αλλά και γενικότερα των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

– Η ερήμωση στο Μπουρνάζι, στις εμπορικές αγορές του Περιστερίου και των άλλων γειτονικών δήμων.

-Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η τσιμεντοποίηση ενός χώρου που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πάρκο με πράσινο για να δώσει ανάσες σε μια υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή, αλλά και σε τόπο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

– Η εμπορευματοποίηση μιας παγκόσμιας αξίας Πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι η Ακαδημία Πλάτωνος.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

επικεφαλής : ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου