Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ”

Την Κυριακή 15/1/2017, σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού
κέντρου “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής  “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ”.




Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία, ο Γραμματέας της παράταξης κ. Θοδωρής Κουτσοθεοδωρής και ακολούθησε η κεντρική ομιλία του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα .



Την εκδήλωση τίμησαν εκτός από πλήθος δημοτών, οι ακόλουθοι:



Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Εσωτερικών, 
Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θοδωρής Σχινάς, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Σπύρος Τζόκας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, 

Γιάννης Μυστακόπουλος, πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ασπασία Αρετάκη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νικητάκης, Γιώργος Παπαδιάς, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Γκίκας, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Συμμαχία για το Αιγάλεω”,
 
Λάμπρος Σκλαβούνος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αιγάλεω Νέα Εποχή» και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Δημομελέτης και Γιάννης Περράκης, Ηλίας Μάνδρος, εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης “Ώρα Αιγάλεω”, Οι Δημοτικού Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ”, Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας το ΣΥΡΙΖΑ, 

Όλοι οι Πρόεδροι και μέλη των ΚΑΠΗ του Αιγάλεω
Διευθυντές και πρόεδροι συλλόγων των σχολείων του Αιγάλεω
Πρόεδροι και μέλη των παρακάτω συλλόγων και φορέων:

Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω, ΕΒΕ Αιγάλεω, ΕΛΜΕ, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω “ΝΕΕΣ ΚΥΔΩΝΙΕΣ”, Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω,
Πολιτιστικός Σύλλογος “ΑΝΩ ΛΙΟΥΜΗ”, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, Σύλλογος Ποντίων “Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ”, Φίλοι του Πυριτιδοποιείου, Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος, Όμιλος φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Επαγγελματική Ένωση Μικροπωλητών Αιγάλεω, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, Εθελοντές Αιγάλεω, Αιγάλεω Α.Ο., Παλαίμαχοι Αιγάλεω, Αθλητικός Σύλλογος ΜΕΛΑΣ, ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Αθλητικός Σύλλογος “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”, Α.Ο. Θεμιστοκλής,
Α.Ο. Ιεράπολις, Γυμναστικός Σύλλογος Αιγάλεω, Αθλητικός Σύλλογος “ΣΦΙΓΓΑ”, Σύλλογος ΡΑΓΚΜΠΥ, Γυμναστικός Όμιλος ΑΡΗΣ Αιγάλεω, Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ “ΑΘΛΟΣ Αιγάλεω”, Ποδοσφαιρική Ομάδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», Γυμναστικός Σύλλογος “ΑΣΤΕΡΑΣ”, A.O. Ολυμπιάς ‘73, Αθλητική Ακαδημία Αιγάλεω, Α.Ο. Αντισφαίριση ‘92 Κι άλλοι…..
Η κεντρική ομιλία του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα                                                              
 Κυρίες και κύριοι Υπουργοί, κύριε Πρόεδρε Περιφερειακού Συμβουλίου, κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Μας γεμίζει χαρά και σας ευχαριστούμε για την μαζική παρουσία σας και σας καλωσορίζουμε στην σημερινή μας εκδήλωση, δύο χρόνια μετά την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου μας.
Θέλουμε να σας ζητήσουμε να συνεχίσετε την στήριξή σας, αλλά και την καλόπιστη κριτική σας, που μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά κυρίως να ζητήσουμε, την ουσιαστική συμμετοχή σας τόσο στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης όσο και στην προσπάθεια δημιουργίας και λειτουργίας διαδικασιών της τοπικής δημοκρατίας της πόλης μας, που ξεκίνησε αλλά χρειάζεται ακόμα πολλά βήματα για να ολοκληρωθεί.
Ο απολογισμός μας συνοψίζεται σε μία φράση «ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ».
Εξακολουθούμε να προσπαθούμε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο μνημονιακό περιβάλλον, ασφυξίας οικονομικών πόρων, μείωση κατά 65% των κρατικών επιχορηγήσεων από το 2009, ελαχιστοποίησης του προσωπικού, μείωση 45% σε σχέση με το 2009.
Η παρούσα κυβέρνηση παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις του Ιουλίου 2015, υλοποίησε στο ακέραιο και τα δύο χρόνια τους ισχνούς βέβαια προϋπολογισμούς, που είχαν ψηφιστεί. Έδωσε στοιχειώδη κοινωνική κάλυψη και μέτρα ανακούφισης σε χιλιάδες συνδημότες, πρόσβαση στο σύστημα υγείας, άμβλυνε χωρίς να επιλύει, το ποσοστό ανεργίας με την κοινωφελή εργασία, που από φέτος έχει πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Δεκάδες συμπολίτες απασχολούνται και θα απασχοληθούν. Δεν απέφυγε όμως αστοχίες που δημιουργούν προβλήματα και που διεκδικούμε την αναίρεσή τους.
Φέτος υπάρχει μείωση 9%, από το τέλος καταβολής των παρακρατηθέντων της περιόδου 1997-2004. Μένουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να υλοποιηθούν ακόμα και οι νομοθετικές προβλέψεις του “Καλλικράτη” για τους πόρους των ΟΤΑ. Είναι θετικό το “ξεκόλλημα” των προσλήψεων αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ανάλογοι πόροι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τόσο τον Δήμο όσο και τους εργαζόμενους. Προκειμένου, να υλοποιηθούν χωρίς κατάρρευση του Δήμου, οι προσλήψεις του διαγωνισμού-φαινόμενο του 2006 της Διοίκησης Καλογερόπουλου. Ξεκίνησαν 2 ημέρες πριν τον προεκλογικό μήνα και συνεχίστηκαν το 2007 για 258 θέσεις. Προσλάβαμε μέσα στο 2016, πρώτη φορά 27 και στη συνέχεια οι τελευταίοι 127 κατανεμήθηκαν τον Δεκέμβριο.
Είναι φανερό σε όλους ότι απαιτούνται άμεσα ριζοσπαστικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και βέβαια το οριστικό τέλος στην περίοδο των μνημονίων και της λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σε αυτές τις συνθήκες εμείς εξακολουθούμε να προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας για το Αιγάλεω πόλη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημοκρατικής Συμμετοχής και Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Και επειδή τίποτα δεν είναι προσπάθεια ενός, αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω την καθημερινή, πολύωρη και επίπονη προσπάθεια των Αντιδημάρχων καθώς και μεγάλου μέρους των Δημοτικών Συμβούλων μας και μελών της παράταξης, την σημαντική βελτίωση της ποιότητας εργασίας της πλειοψηφίας των εργαζομένων στον Δήμο μας, παρά τις αντίξοες, οικονομικές και λειτουργικές συνθήκες.
Η βελτίωση στην καθημερινή ζωή της πόλης είναι μεν ορατή, όμως δεν μας ικανοποιεί, δεν μας αρκεί.
Οι καιροί που ζούμε, η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, η γήρανση των υποδομών, η έλλειψη πόρων, απαιτούν από όλους, αιρετούς, εργαζόμενους και πολίτες, να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι στην δουλειά μας. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, ελπίζουμε ότι η χώρα θα τελειώσει με την β’ αξιολόγηση και η εκκίνηση της ανάπτυξης, θα τον εξομαλύνει.
 Ανάπλαση Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου