Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Στέφανος Παπαδόπουλος: Δικαιώνονται οι καταγγελίες για την 1η παιδική χαρά μ’ έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής

Πέρυσι ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έγινε βορά στο βωμό της ακόρεστης δίψας του
Παχατουρίδη για προσωπική προβολή.
Όχι πως γλύτωσαν ακόμα και άπορα παιδάκια, που χρησιμοποιήθηκαν, για να δείξουν την «φιλανθρωπία» του, καθώς εκτέθηκαν δημόσια και στοχευμένα, όταν παρελάμβαναν δώρα από τον δήμαρχο.


Εννοείται, ότι η άπορη μητέρα που «βοηθήθηκε» από το δήμαρχο ως οικονομικά ανήμπορη, έπρεπε να εκτεθεί στην τηλεοπτική κάμερα και να περιφέρεται η φωτογραφία της στα πρωτοσέλιδα των τοπικών και άλλων εφημερίδων, με γκρο πλαν του δημάρχου. 
Η μανία για αυτοπροβολή όμως, δεν σταματάει πουθενά για τον κ. Παχατουρίδη. Εκμεταλλεύτηκε ακόμη και το θρησκευτικό συναίσθημα των δημοτών, προκειμένου να νομιμοποιήσει οπωσδήποτε τις παρατυπίες-παρανομίες, με τις οποίες μετέτρεψε την 1η παιδική χαρά σε ολίγη από πλατεία με καφετέρια.

Φέτος αποφάσισε ο κ. Παχατουρίδης, ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων να γίνει στην πισίνα της καφετέριας. 
  • Εκτός από το γελοίο του πράγματος, υπάρχει αντικειμενικά και το χειρότερο, καθώς προωθεί απροκάλυπτα και κατά τον προσφιλή του τρόπο, επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμα κι αν όχημα για τον σκοπό του γίνεται ένα θρησκευτικό γεγονός. 
Και πάντως, δεν αφήνει ευκαιρία να πέσει κάτω κάθε φορά που αυτοπροβάλλεται ή επιχειρεί να εξυπηρετήσει συμφέροντα ,ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεπεράσει ή παραβιάσει νόμους για να υλοποιήσει την όποια επιδίωξή του.

Τι κι αν η περιφέρεια μέσω της επιτροπής παρακολούθησης του έργου, ζητούσε την άμεση αποκατάστασή του, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση. Προκύπτει από τις πάγιες πρακτικές του κ. Παχατουρίδη, ότι η αλαζονεία του είναι τόση, που τον οδηγεί να θεωρεί τον εαυτό του και τον θεσμικό του ρόλο, πάνω από τους νόμους, τους οποίους, εδώ και χρόνια επιδεικτικά παραβιάζει και προσβλητικά αδιαφορεί γι αυτούς.

Ανεξάρτητα όμως, από τις ακολουθούμενες μεθοδεύσεις του κ.Παχατουρίδη για εξυπηρέτηση ιδίου πολιτικού οφέλους ή όποιου άλλου, η νομική υπηρεσία, της περιφέρειας αποφαίνεται ότι «…το τελικό αποτέλεσμα της βιοκληματικής ανάπλασης δεν φαίνεται να είναι η βελτίωση της παιδικής χαράς, αλλά τελικά η αυθαίρετη μετατροπή της πλατείας με την λειτουργία αναψυκτηρίου-καφετέριας στο μεγαλύτερο τμήμα της, με αθλητικό χώρο (όργανα γυμναστικής) και ένα μικρό τμήμα παιδικής χαράς με όργανα.»., όπως φαίνεται παρακάτω στο έγγραφο της νομικής υπηρεσίας.

Στην προσπάθεια δε του κ. Παχατουρίδη για αυτοδίκαιη παραλαβή, έρχεται η νομική υπηρεσία να διευκρινίσει ότι «…δεν επέρχεται η αυτοδίκαιη παραλαβή…» και «…δεν διενεργείται η παραλαβή».Τελικά, η νομική υπηρεσία της περιφέρειας, αποφαίνεται ότι «…το προς παραλαβή έργο δεν πληροί τις προδιαγραφές της νομοθεσίας αναφορικά με τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές…ούτε πολύ περισσότερο εμπίπτει στην περιγραφή του αντικειμένου όπως αναγράφεται στη σχετική προγραμματική σύμβαση…».

  • Στέφανος Παπαδόπουλος Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου