Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ)Στην τοποθέτησή μας, στο τέλος των διαδικασιών,  πριν οδηγηθούμε με ευθύνη Πατούλη στο
διαδικαστικό χάος, για το τι προτείνουμε να αποφασίσει το Συνέδριο, τονίσαμε ότι:

  • -Δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση/απόφαση του συνεδρίου γιατί καταγράφει εκ  των προτέρων τη διάθεση ρήξης με την κυβέρνηση,  ουσιαστικά σύρεται πίσω από τον συνάδελφο Κοιμίση,  που με απόλυτη ειλικρίνεια είπε ότι πρώτος στόχος του είναι η πτώση “αυτής της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών”.

-Βάζετε μαξιμαλιστικούς όρους, που εκ των προτέρων ξέρετε ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν  λόγω των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας, που όλοι πλην Χρυσής Αυγής  και ΚΚΕ, ψήφισαν τον Ιούλιο.
  • -Εμείς δεν θα συναινέσουμε σε μια τέτοια λογική τυφλής σύγκρουσης,  πριμοδότησης της “αριστερής παρένθεσης”, δεν ξαναδίνουμε λευκή επιταγή συναίνεσης για κείμενα που ενώ αποτελούν βάση συζήτησης (Βόλος) με επιμέρους διαφωνίες,  τα διαχειρίζεσθε ως απόλυτη δήθεν συμφωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δηλώνουμε παρόντες στη διεκδίκηση, από την κυβέρνηση, του ακόλουθου πλαισίου αιτημάτων:
·         Απόδοση στον προϋπολογισμό τους 2017, ποσό ύψους τουλάχιστον ίσο του συνόλου των πόρων του 2016. Σταδιακή απόδοση του Ν.3852, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας.
  • ·         Έναρξη συζήτησης και ολοκλήρωσή της μέσα στο 2017 για το ύψος των παρακρατηθέντων, μεταξύ ΚΕΔΕ – ΥΠΕΣ – ΥΠΟΙΟ. Χρηματοδότηση μέσω αυτών, ενός επενδυτικού  προγράμματος σύγκλισης, για  την κάλυψη των ενδοπεριφερειακών και ενδοδημοτικών ανισοτήτων.

·         Ενεργό συμμετοχή στη Επιτροπή Επαναθεσμοποίησης, με αρχές τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών και των σταθερών σχέσεων εργασίας. Ολοκλήρωση μέσα στο 2017, του νομοθετικού πλαισίου για την αντικατάσταση του Καλλικράτη και του νέου Κώδικα.
  • ·         Ολοκλήρωση της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του κράτους σε ένα οδικό χάρτη τριετίας και συμμετοχή στη Συνταγματική Αναθεώρηση για ενίσχυση της αποκέντρωσης.

·         Θέση μας: δεν μπορεί να υπάρξει Μεταρρύθμιση χωρίς τη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων οικονομικών και ανθρωπίνων.
  • ·         Υποστηρίζουμε την απλή αναλογική, αλλά η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα, στο τέλος του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Πρώτα: αρμοδιότητες, πόροι, έλεγχος, αρχές και πλαίσιο δημοκρατικού προγραμματισμού και μετά το διοικητικό σύστημα που συνδέεται άμεσα με το εκλογικό σύστημα.
  • ·         Επίλυση άμεσα των προβλημάτων από τις αστοχίες της κυβέρνησης, που δημιουργούνται

-          από την παράταση των συμβάσεων του 8μηνου
-          στη μελέτη και τα έργα από τον Ν. 4412
-          στην αδειοδότηση των Κ.Υ.Ε
  • Άμεση νομοθέτηση των ευεργετικών διατάξεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του “νόμου ΣΚΟΥΠΑ” και του πλαισίου για τους ΦΟΣΔΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΔΑ.


Τέλος άμεση θεσμοθέτηση της Αυτοτελούς υπηρεσίας ελέγχου και άμεσης  απεμπλοκής των Δήμων από τον έλεγχο των Αποκεντρωμένων Αυτοδιοικήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου